lev Dobra karma

Danes je galaktični dogodek leta - odpirajo se ...

bojana ivanovic 3 Svet24.si

Bojana Ivanović ve, kako je na dnu in kako ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Slovenija

Zaposleni v šempetrski bolnišnici zaskrbljeni glede varnosti na oddelku za bolnike s koronavirusom

Deli na:
Zaposleni v šempetrski bolnišnici zaskrbljeni glede varnosti na oddelku za bolnike s koronavirusom

Foto: Bobo

Zdravstveno osebje na internističnem in anesteziološkem oddelku splošne bolnišnice v Šempetru pri Gorici opozarja na neustrezna ravnanja in odločitve vodstva ustanove glede negovalnega oddelka za covid-19, je včeraj poročal Radio Slovenija. Moti jih predvsem, da osebje in bolniki niso strogo ločeni od okužb z novim koronavirusom.

Zdravstveno osebje opozarja, da jim ni bila zagotovljena ustrezna zaščitna oprema, obenem ni bilo dogovora o pregledovanju bolnikov s covidom-19. Silvan Saksida iz bolnišničnega sindikata Fides je za Radio Slovenija dejal, da je pri prehodu osebja, ki dela na negovalnem oddelku, nazaj v redno delo možnost prenosa okužbe zelo velika. Na to so opozorili tudi vodstvo. Helena Fabjan iz sindikata medicinskih sester je dodala, da poleg pomanjkanja kadra pogrešajo tudi vnaprej oblikovane ekipe za delo z bolniki, okuženimi z novim koronavirusom.

Po poročanju radia se opozorilom osebja pridružujejo tudi bolniki rizičnih skupin, vodstvo bolnišnice pa tovrstne navedbe zanika. Kot je dejal eden izmen dializnih bolnikov, te skrbi, da so v isti stavbi z negovalnim oddelkom za covid-19. Dodal je, da niso prejeli nikakršnih navodil.


Odgovorna za strokovno-medicinske zadeve v šempetrski bolnišnici Dunja Savnik Winkler pa je za Radio Slovenija navedbe zdravstvenega osebja zanikala. "Zagotavljam, da ne prihaja do križanja čistih in nečistih poti, da je delo pravilno strokovno organizirano, da o uporabi osebne varovalne opreme niti ne komentiram," je dejala.

Iz novomeške bolnišnice pa so za radio sporočili, da bodo kader za negovalni oddelek za covid-19 zagotovili s prerazporeditvijo z drugih delovišč in da je pri njih vse strogo ločeno v stari interni bolnišnici.

Negovalne oddelke za začasno nameščanje okuženih oskrbovancev domov za starejše so sicer vzpostavili v štirih bolnišnicah. Poleg šempetrske in novomeške bolnišnice tudi v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana in UKC Maribor.

Loading...