GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zahteva za objavo nasprotnih dejstev v člankih »DUTB prevzema Forum 21« in »Kadrovski cunami na DUTB«

Deli na:
Zahteva za objavo nasprotnih dejstev v člankih »DUTB prevzema Forum 21« in »Kadrovski cunami na DUTB«

Tanja Štrukelj, DUTB - Foto: LinkedIN

Ker so navedbe o meni neresnične in ker sem šele nedavno zaznala, da objavljena članka škodujeta mojemu ugledu in mi povzročata nepremoženjsko škodo, vas vljudno prosim za objavo nasprotnih dejstev v e-verzijah omenjenih člankov.

Članek z naslovom: DUTB prevzema Forum 21, objavljen 3.7.2016

Navedba avtorja, da naj Tanja Štrukelj ne bi bila primerna za vodjo upravljanja zahtevnih primerov zaradi nedoseganja »visokega moralnega praga«, je neresnična. Tanja Štrukelj se je v DUTB zaposlila 1.12.2013, torej v času t.i. skandinavskega vodstva in nikakor ne ob pripojitvi Factor banke in Probanke. Bila je prva vodja enega najpomembnejših poslovnih področij, to je upravljanja terjatev. Po reorganizaciji oz. pripojitvi Factor banke in Probanke je mesto vodje zgolj obdržala, predvsem zaradi njene strokovnosti, neodvisnosti, osebne integritete in visokih moralnih standardov, kar je prepoznalo tudi novo vodstvo.

Tudi očitek, da je v konfliktu interesov, ker je bila predhodno zaposlena v NKBM, d.d., Področje Nova Gorica in imela vlogopri odobritvi kredita družbi Euroinvest, d.o.o., pri čemer je bil ta kredit kasneje prenesen na DUTB, d.d., je povsem neutemeljen. Tanja Štrukelj je kot bivša zaposlena v NKBM v DUTB prijavila vtis potencialnega konflikta interesov za nekatere primere v upravljanju, a tako skandinavsko, kot tudi kasnejša vodstva, vključno s službo za skladnost poslovanja v DUTB, konfliktnosti interesa ni nikdar prepoznalo. Dejstvo, da je bila terjatev do določenega dolžnika prenesena na DUTB ne more utemeljiti očitka o konfliktnosti interesa, niti nedoseganju »visokega moralnega praga«.

Z neprimerno oznako Tanje Štrukelj kot »privlačne temnolaske« avtor članka namiguje, da je položaj vodje prestrukturiranja zahtevnih primerov v DUTB zasedla zaradi videza in ne strokovnih kompetenc, kar pa je vsaj omalovažujoče, če ne nedopustno.

Navedbe, da se Štrukljeva »ne more pohvaliti niti ne s strokovnostjo in managerskimi sposobnostmi« ter, da je med podrejenimi »znana po številnih neupravičenih pritiskih, nesposobnosti samostojnega odločanja in posledično veliki odvisnosti od dragih svetovalcev ter subjektivnosti pri ocenjevanju« so v celotineresnične. Tanja Štrukelj je bila v letih 2014 in 2015 ocenjena z nadpovprečno oceno delovne uspešnosti, kar pomeni, da je dosegala nadpovprečne rezultate dela, ki brez strokovnega znanja in vodstvenih sposobnosti v času, ko je odigrala eno ključnih vlog pri postavljanju organizacije in procesov v DUTB, ne bi bilo možno.

Novinar neresničnih navedb avtorjev anonimnega pisma, na podlagi katerega je pripravil članek, ni preveril pri Tanji Štrukelj in ji tako ni dal možnosti, da se o obtožbah izreče. Prav tako teh navedb ni preveril pri strokovnih službah DUTB

Tudi navedba, da Tanja Štrukelj ne izpolnjuje zahtevanega kriterija glede delovnih izkušenj in sicer 10 let delovnih izkušenj, od tega vsaj 5 let na področju kompleksnega kreditnega poslovanja pravnih oseb ali zahtevnih postopkov prestrukturiranja terjatev, je neresničen, saj je bila kot vodja Oddelka poslovanja z gospodarskimi družbami v Novi Gorici 12 let odgovorna za kreditiranje gospodarskih družb vseh velikosti, tudi največjih gospodarskih družb oz. kompleksnih skupin.

Članek z naslovom: Kadrovski cunami na DUTB, objavljen 27.06.2016

Avtor navaja, da Tanja Štrukelj ne izpolnjuje pogoja razpisa o delovnih izkušnjah, kar ni res. Tanja Štrukelj je bila 12 let vodja Oddelka poslovanja z gospodarskimi družbami v NKBM d.d. Področje Nova Gorica, odgovorna za kreditiranje gospodarskih družb vseh velikosti, tudi največjih gospodarskih družb oz. kompleksnih skupin. Poleg tega je  strokovnost, vodstvene sposobnosti in nadpovprečne rezultate dela dokazala že v letih 2014 in 2015 na mestu vodje upravljanja terjatev, na katero jo je imenovalo skandinavsko vodstvo 1.12.2013.

Za pravilnost in točnost vseh navedenih nasprotnih dejstev jamčim s svojim podpisom in vas vljudno prosim za objavo.

Tanja Štrukelj, vodja upravljanja zahtevnih primerov na DUTB, d. d.