policija Svet24.si

Komandir med epidemijo v službi praznoval ...

zmrzal, slana, hlad, mraz, listje, gozdna pot Svet24.si

Na zadnji dan meteorološke jeseni zimske ...

nočno delo2 Svet24.si

Mame majhnih otrok lahko zavrnejo nočno delo

zan jansa trstenjakova sds pl Reporter.si

Družinsko podjetje Janeza Janše: sin Žan ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

sentya-tiya-awbell Njena.si

Ljubezen po domače: Kakšna je poslovna pot ...

doncic Ekipa24.si

Navijači BESNI! Prizori iz DALLASA šokirajo, ne ...

Slovenija

Z RTV Slovenija na STA: Igor Kadunc je nasledil Veselinoviča

Deli na:
Z RTV Slovenija na STA: Igor Kadunc je nasledil Veselinoviča

Igor Kadunc - Foto: Primož Lavre

Igor Kadunc, ki bo konec meseca prevzel vodenje STA, se je na imenovanje odzval na Facebooku. Kot je zapisal, pa imenovanja ne jemlje kot kakršnokoli zmago, "kajti ne jaz ne STA nisva in ne smeva biti v vojni ali biti bitk s komerkoli". STA je tu, da opravlja odgovorno funkcijo, meni in dodaja, da bo naredil vse, da bo pri tem uspešna.

"Hvala članom nadzornega sveta STA, ki verjamete, da lahko prispevam k delovanju ene od ključnih ustanov za dobro delovanje medijev v Sloveniji. Ravno v teh dneh smo slišali, da so dobro delujoči mediji nujni pogoj za dobro delovanje demokracije. In STA je ena od hrbtenic tega," je zapisal Kadunc po tistem, ko so ga na včerajšnji seji nadzorniki z večino glasov imenovali za novega direktorja STA.

Konec meseca bo vodenje sprva prevzel kot vršilec dolžnosti direktorja, direktorsko funkcijo s polnim mandatom pa bo začel opravljati z novim letom.


Na vprašanje, kako se bo lotil reševanja težkega finančnega položaja, v katerem se je znašla STA po tistem, ko je vlada ustavila financiranje javne službe, je v dodatni izjavi za STA Kadunc ocenil, "da je prav, da bi obrnili nov list" in se lotili reševanja zadev s stališča, da se bliža konec leta, da je treba to leto urediti financiranje na najboljši možen način in se predvsem posvetiti pogodbi za vladno financiranje za novo leto. Ob tem opozarja, da je pomembno, da se nakazuje skorajšnja odločitev sodišča v postopku, v katerem STA terja vlado za neizplačana sredstva, "ki bo nakazala smer, kako urediti to financiranje za letos in morda v prihodnje".

Vladnega predloga pogodbe o financiranju javne službe ne pozna podrobno, glede na to, kar je o njej slišal, pa je "očitno, da je ta trenutek ni moč podpisati", je še dejal.

Trenutno, ko še ni seznanjen s podrobnostmi, tudi ne vidi razlogov, da bi kot bodoči direktor ustavil katerega od sodnih postopkov, s katerimi STA poleg izterjave plačila za javno službo med drugim spodbija tudi vladno uredbo o izvajanju javne službe STA. "Če bi prišli do soglasja pri temeljih za normalno delovanje, pa bi bil premislek verjetno na mestu. Bistveno je, da se zagotovi ne le stabilno financiranje javne službe, ampak tudi da se omogoči STA, da lahko deluje na trgu in pridobi dovolj tržnih prihodkov," je še dejal Kadunc.

Loading...