stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Z absurdnimi obtožbami nad Janšo: Stal naj bi za umorom Krambergerja in načrtoval atentat na Kučana

Deli na:
Z absurdnimi obtožbami nad Janšo: Stal naj bi za umorom Krambergerja in načrtoval atentat na Kučana

Pričakovano umazana predvolilna kampanja se je v Celju začela s pojavom nekaj deset plakatov, v katerih anomimni avtor, podpisan kot Janšev "nekdanji sošolec" poziva Janeza Janšo, naj zapusti politiko ter pusti slovenski narod, da se "pobota med seboj". 

Plakati, ki naj bi bili odprto pismo Janši, ponavljajo nekatere stare očite predsedniku SDS, dodajo pa še kopico absurdnih novih obtožb. Med temi izstopata "razkritje" umora Ivana Krambergerja in obtožba o načrtovanju atentata na nekdanjega predsednika države Milana Kučana.

Za začetek plakati Janši očitajo, da je sin petokolonaša, ki da je zaprisegel okupatorjem slovenskega ljudstva. V osemdesetih je, kriči plakat, sam ukradel "poslovni kovček kontra admirala Staneta Brovta" in zato pristal v zaporu. 
 
Po plebiscitu naj bi v strahu pred morebitnim neuspehom odcepitve in maščevanjem jugoslovanske vojske Janša, Lojze Peterle in Jože Pukšič izpraznili blagajno SPIZ in jo poslali v Nemčijo, kjer naj bi si kupili stanovanja in nemška državljanstva, piše avtor plakata. Ne spregleda niti znanih očitkov o trgovini z orožjem v devetdesetih, zaradi katerih je Janša Milana Smolnikarja "v Depali vasi želel utišati."
 
Ker naj bi imel Ivan Kramberger namen razkriti krajo denarja SPIZ-a, naj bi Janša Dragutinu Mateju in Tonetu Krkoviču naročil načrtovanje Krambergerjevega umora, ki naj bi ga po trditvah s plakata izvedla ostrostrelca iz Argentine, oblečena v menihe. 
 
Janša naj bi celo načrtoval atentat na tedanjega predsednika države Milana Kučana, ki naj bi ga skušali umoriti v zgornji Savinjski dolini. Tam Janša in sodelavci prav zato naj ne bi dovolili namestitve radarjev. Za načrtovanje atentata naj bi bil zadolžen Jože Zagožen. Tu se pisec plakata sam postavi v zgodbo - bil naj bi med tistimi, ki so preprečili Kučanov umor. Posledica neuspelega atentanta naj bi bila, bog ve zakaj, Janševa zavrnitev plačila 220 kubičnih metrov lesa kmetu, ki je les požagal za njegovo hišo v Grosupljah. Kakšna je zveza med atentatom in lesom, ve le avtor. 
 
Novinarja Mira Petka so pretepli, ker je Janša želel očrniti nekatere avtoprevoznike in Janeza Drnovška, pravi plakat. Bivši poslanec SDS Mirko Zamernik naj bi s še "štirimi pretepači iz Kajak Kanu kluba Prodnik" šel v Mežico na Koroško, kjer so se znesli nad Petkom. Med vračanjem čez Solčavo naj bi za njimi vozil "tovornjak s plugom, kateri je brisal sledi".
 
Okoli sebe imaš takšne, "kateri so v večjo škodo tej družbi kot v korist", piše avtor plakata, ki Janši svetuje, da zapusti politiko. "Ti lahko greš v Nemčijo saj imaš njihovo državljanstvo, denarja pa tudi imaš dovolj saj si osiromašil slovenski narod."
 
Na koncu anonimni pisec napove še knjigo, v kateri bo menda podrobneje razkril vse na plakatu opisane dogodke, njen naslov pa bo Goljuf ali junak.