ženska Dobra karma

Navade, s katerimi si zgradite samospoštovanje

krč, roka Svet24.si

Med koronakrizo je 22 ur na dan igral ...

janez jansa bobo1 Reporter.si

Kako je Janša klical na Reporter in spraševal ...

koroanvirus, aplikacija, sledenje, nadzor Svet24.si

Čakanje na delo se lahko še podaljša. Sledilna ...

UV-TRAVNER HOJS-pl Necenzurirano

Večerni obiski Aleša Hojsa na policiji

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

Tanja Žagar Njena.si

Tanjo Žagar zasuli s čestitkami za drugo ...

Svet

Portugalski premier bi se menda nadvse rad rešil službe

Deli na:
Portugalski premier bi se menda nadvse rad rešil službe

Foto: Reuters

Portugalski premier Pedro Passos Coelho, ki je zaradi varčevalnih ukrepov njegove vlade nenehno tarča kritik, si najbolj od vsega želi pustiti službo, je v pogovoru za nek portugalski časnik danes dejal njegov oče. "Želi si samo eno: da bi s tem opravil. In družina bo slavila, ko bo osvobojen," je dejal 86-letni Antonio Passos Coelho.

V intervjuju, ki ga povzema francoska tiskovna agencija AFP, je premierov oče povedal, da je sina sicer spodbujal k sodelovanju v politiki, a ga je svaril pred premierskim stolčkom.

"Ne prevzemi krmila vlade, država je izgubljena," naj bi svojemu sinu dejal, preden je slednji junija 2011 postal predsednik portugalske vlade. Država je le mesec dni prej prejela 78 milijard evrov mednarodne finančne pomoči. "Sedaj so ljudje s tabo, a čez leto dni te bodo izžvižgali," je bil takrat preroški oče.

Portugalci so izjemno nezadovoljni z varčevalnimi ukrepi, ki jih država mora sprejemati v zameno za pomoč, ki jo je rešila pred bankrotom. To so pogosto prikazali tudi na ulicah.

A Antonio Passos Coelho stoji za odločitvami svojega sina. "Ni dvoma, da moramo sprejeti žrtve. Sprejeti moramo varčevanje," je prepričan, čeprav tudi sam, kot je zagotovil, čuti posledice zategovanja pasu. "Živim od pokojnine. In ta se krči, krči. Ne vem, kako bom živel," je še dejal.

Loading...