stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Portugalski premier bi se menda nadvse rad rešil službe

Deli na:
Portugalski premier bi se menda nadvse rad rešil službe

Foto: Reuters

Portugalski premier Pedro Passos Coelho, ki je zaradi varčevalnih ukrepov njegove vlade nenehno tarča kritik, si najbolj od vsega želi pustiti službo, je v pogovoru za nek portugalski časnik danes dejal njegov oče. "Želi si samo eno: da bi s tem opravil. In družina bo slavila, ko bo osvobojen," je dejal 86-letni Antonio Passos Coelho.

V intervjuju, ki ga povzema francoska tiskovna agencija AFP, je premierov oče povedal, da je sina sicer spodbujal k sodelovanju v politiki, a ga je svaril pred premierskim stolčkom.

"Ne prevzemi krmila vlade, država je izgubljena," naj bi svojemu sinu dejal, preden je slednji junija 2011 postal predsednik portugalske vlade. Država je le mesec dni prej prejela 78 milijard evrov mednarodne finančne pomoči. "Sedaj so ljudje s tabo, a čez leto dni te bodo izžvižgali," je bil takrat preroški oče.

Portugalci so izjemno nezadovoljni z varčevalnimi ukrepi, ki jih država mora sprejemati v zameno za pomoč, ki jo je rešila pred bankrotom. To so pogosto prikazali tudi na ulicah.

A Antonio Passos Coelho stoji za odločitvami svojega sina. "Ni dvoma, da moramo sprejeti žrtve. Sprejeti moramo varčevanje," je prepričan, čeprav tudi sam, kot je zagotovil, čuti posledice zategovanja pasu. "Živim od pokojnine. In ta se krči, krči. Ne vem, kako bom živel," je še dejal.