reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Berlusconi: Nisem kriv, da želijo moji ministri zaradi »pravosodnega masakra« izstopiti iz vlade

Deli na:
Berlusconi: Nisem kriv, da želijo moji ministri zaradi »pravosodnega masakra« izstopiti iz vlade

Foto: Reuters

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je danes dejal, da ni njegova krivda, če želijo vlado zapustiti ministri iz njegove stranke Ljudstvo svobode (PDL), ker je bil obsojen zaradi davčne prevare. Ob tem znova kritiziral obsodbo kot "pravosodni masaker" proti politiku, ki ga je volilo "milijone Italijanov".

"Rekli bodo, da je moja krivda, če ministri iz PDL premišljujejo o odstopu," je Berlusconi dejal v intervjuju za italijanski tednik Tempi.

Nekdanji premier je bil nedavno prvič pravnomočno obsojen, ko je kasacijsko sodišče potrdilo sodbe nižjestopenjskih sodišč v primeru Mediaset in kazen leto dni hišnega zapora, ki bi lahko sprožila Berlusconijevo izključitev iz senata.

A obsodba je povečala napetosti v že tako krhki koaliciji, ki jo sestavljata PDL in njena zgodovinska nasprotnica, levosredinska Demokratska stranka. V vladi je sicer pet ministrov PDL.


Poslanci Demokratske stranke so zatrdili, da bodo glasovali za izključitev Berlusconija iz senata v okviru novih pravil, s katerimi želijo iz parlamenta odstraniti obsojence za kazniva dejanja, a PDL se sprašuje, ali ta pravila veljajo za Berlusconija, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Če sta dva prijatelja na čolnu in eden od njiju vrže drugega v morje, kdo je potem kriv, če čoln odnese s poti?" je bil danes slikovit Berlusconi.

Senatna komisija se bo 9. septembra sestala, da bi razpravljala o tem, ali naj se Berlusconija izključi, čeprav mora o tem glasovati celoten senat.

"Z mano lahko storijo, kar želijo, a ne morejo mi odvzeti treh stvari. Pravice, da izražam mnenje o italijanski politični sceni, pravice, da vodim politično gibanje, ki sem ga ustanovil, in pravice, da sem še naprej svetovalec za milijone Italijanov," je Berlusconi še povedal v intervjuju.