benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Lovše eksplodiral: Razvajena Tina Maze lahko zapusti reprezentanco

Deli na:
Lovše eksplodiral: Razvajena Tina Maze lahko zapusti reprezentanco

Foto: Bobo

"Ne bom dovolil, da se bo neka razvajena zvezdnica tako obnašala do mene in do zveze," je predsednik smučarske zveze Tomaž Lovše dan pred Zlato lisico napadel Tino Maze, ki ji očita kršitev pravil SZS, zvezdniško obnašanje in ji zameri, ker z njim komunicira le še preko odvetnika. Dokler se odnosi ne bodo uredili in ne bo izpolnila svojih obveznosti, Mazetova ne bo dobila denarja, pravi Lovše, ki še dodaja: "Če ne, lahko zapusti reprezentanco, pa naj se financira sama." Smučarkin odvetnik Damjan Terpina mu odgovarja: "Tina Maze bo ostala v slovenski reprezentanci dlje kot razni Lovšeti." Lovšetu očita, da širi laži in vztraja, da Mazetova spoštuje pravila in izpolnjuje obveznosti do SZS. Terpina predsednika zveze tudi obtožuje, da noče izplačati preostali dve tretjini dogovorjenih nagrad za lansko sezono.

Napetosti Med Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) in Tino Maze, najboljšo slovensko alpsko smučarsko in najboljšo slovensko športnico zadnjih dveh sezon, se vlečejo, odkar je leta 2008 ustanovila svojo ekipo Team to A-Maze in vadi po svojem programu. Občasno vse skupaj preraste v pravi medijski dvoboj, kot se je zgodilo tudi pred 48. zlato lisico.

Tina Maze je bila osrednja oseba skupne novinarske konference slovenske reprezentance v Kranjski Gori, kjer je ob številnih pojasnilih o trenutni pripravljenosti in ciljih kratko odgovorila na vprašanje, kakšni so njeni trenutni odnosi s SZS. "Težko govorim o sodelovanju, če zveza ni poravnala vseh obveznosti do mene. S tem se ukvarja odvetnik Damjan Terpin, sama pa se povečam in osredotočam predvsem na smučanje."
 
Tomaž Lovše, predsednik SZS, je sicer zatrdil, da Mazejevi po pogodbi s SZS niso izplačali le januarskega zneska, bodo pa to storili v začetku februarja, sam osebno pa zaenkrat tudi ni poravnal vseh obveznosti od nagrad Mazejevi za lansko leto, "ker tudi ona ne izpolnjuje vseh obveznosti."
 
"Na Zahodu ni nič novega. Tina Maze je velika šampionka, toda tudi sam sem veliko storil, da ima ustrezne pogoje. Od SZS ima na voljo 212.000 evrov letno, vendar mora za to spoštovati pravila. Osebno sem ji plačal 80.000 evrov od 200.000 obljubljene nagrade za naslov svetovne prvakinje. Z nami pa komunicira prek odvetnika, odhaja iz snemanj za naše sponzorje in krši tudi druga pravila, o tem se je nabral že debel fascikel. Ko jo na to opozorimo, pa se vedno pojavljajo napadi name in na zvezo. Vse pa ima svoje meje in dokler se to ne uredi, dokler ne bodo odnosi ekipe Mazejeve s SZS normalni, toliko časa Mazejeva ne bo dobila nobenega denarja. Naše sodelovanje s Petro Majdič je bilo povsem drugačno in s takimi športnimi je vedno prijetno sodelovati. Čeprav me Mazejeva danes ni niti pozdravila, bom vseeno v soboto in nedeljo navijal zanjo," je povedal Lovše.
 
Lovše se je razgovoril izven uradnega dela novinarske konference, povod za njegove ostre izjave pa je bil pogovor odvetnika ekipe Mazejeve Damjana Terpina za Dnevnik, v katerem se je Trpin odzval na torkov pogovor za Dnevnikovo prilogo Time out z direktorico SZS Barbaro Kürner Čad. Obe strani si očitata neresnice in netočne izjave, SZS pa je že 25. novembra lani sporočila, da so se v odločili, da bodo z ekipo Mazejeve komunicirali izključno prek odvetnika Uroša Ilića.
 
Tako je bila tema obtožb 5000 evrov kazni, ki jih je izrekla SZS Mazejevi zaradi neizpolnjevanja sponzorskih obveznosti in ki jih, kot je SZS zapisala v izjavi za javnost, Mazejevi še ni potrebno plačati. SZS Mazejevi dolguje januarski znesek pogodbenega izplačila, kar Lovše ne zanika. "Tomaž Lovše noče izplačati preostali dve tretjini dogovorjenih nagrad za sezono 2010/2011," je zatrdil Trpin, kar je Lovše potrdil.
 
Vse to pa se dogaja pred največjo tekmo leta alpskih smučark v Sloveniji...