Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Wolf dobil obtožni predlog po uradni poti, Janša od novinarjev

Deli na:

Walter Wolf je za STA potrdil, da je njegov odvetnik Andrej Kac prejel obtožni predlog glede zadeve Patria. Wolf sam ga še ni videl in ga zato ni mogel komentirati. Wolf je po navedbah odvetnika Kaca osumljen pomoči pri kaznivemu dejanju neupravičenega dajanja in prejemanja daril.

Walter Wolf je za STA potrdil, da je njegov odvetnik Andrej Kac prejel obtožni predlog glede zadeve Patria. Wolf sam ga še ni videl in ga zato ni mogel komentirati. Wolf je po navedbah odvetnika Kaca osumljen pomoči pri kaznivemu dejanju neupravičenega dajanja in prejemanja daril.

Kac je za STA tudi pojasnil, da so imena ostalih, ki so se v medijih pojavljala v zvezi z obtožnim predlogom v zadevi Patria, pravilna. Kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem in prejemanjem podkupnin oz. poskusa prejemanja podkupnin, so torej po njegovih besedah osumljeni še Janez Janša, Tone Krkovič, Jože Zagožen in Ivan Črnkovič.

Tako Zagožen kot Črnkovič sta za STA potrdila, da sta obtožni predlog prejela. Črnkovič je to označil kot "sramoto za slovensko sodstvo in hujšo zaroto proti Janši, kot je bila Depala vas".

Kot je dejal, obtožni predlog temelji na "neumnostih, izmišljotinah in na nekih predvidevanjih". Dejal je, da naj bi po navedbah predloga on nekomu nekaj obljubljal, vendar da dokazov za to ni nikjer. "Jaz nisem nikomur ničesar obljubil ali kogar koli podkupoval," je zatrdil. Sicer pa namerava predlog natančneje prebrati, nato pa bo sklical novinarsko konferenco.

Tudi Zagožen je sporočil, da je jasno razvidno, "da je vsa stvar uperjena v diskreditacijo Janeza Janše in SDS, zato so iz te obtožne skupine umaknjeni vsi drugi akterji, razen njih, ki naj bi z Janšo bili povezani".


Tudi on zanika obtožbe, ki da so brez kakršnega koli dokaza. V predlogu naj bi bilo polno sklepanj in podtikanj, "kot v kakšnem fantazijskem spisu," je zapisal. Zagožen je še dodaja, da je obtožni predlog uspel le prelistati, podrobneje ga bo komentiral, ko ga po preučil, vendar ne pred lokalnimi volitvami.

Tone Krkovič je medtem razložil, da je bil nazadnje na pošti v soboto, takrat pa ni prejel še ničesar. Trenutno je v tujini, zato lahko na vprašanje, ali je obtožni predlog prejel ali ne, odgovori naslednji teden.

Janez Janša je sicer danes pred obravnavo na ljubljanskem okrajnem sodišču zaradi tožbe proti Tonetu Ropu dejal, da obtožnega predloga še ni prejel.

Je pa na Facebooku objavil posnetke predloga, ki ga je dobil iz novinarskih vrst, in svoj komentar. V njem se sprašuje, v kakšni pravni državi lahko tožilstvo brez dokazov obtoži nekoga, da je na neugotovljen način na neugotovljenem kraju sprejel obljubo provizije.