Mario Pavlović Odkrito.si

»Po 40 letih se počutim kot zmagovalec!«

Lucas Dobson Svet24.si

Lucasa so iskali več dni, družini pa so danes ...

ljubezen 6 romance-1934204_1920 Svet24.si

Stestirajte svojo zvezo

skiro Svet24.si

Če boste s skirojem prehitri, vam lahko izrečejo...

1_Lara_Goršek_Kos Svet24.si

Lara Goršek Kos: "Ko sem ga videla, sem vedela, ...

Miro Tomassini, Vlado Kreslin Njena.si

Umrl dolgoletni sodelavec Vlada Kreslina

filip flisar Njena.si

Tako velika je že hči Filipa Flisarja

Slovenija

Vse Titove skrivnosti: Razbijamo zadnje mite o diktatorju

Deli na:
Vse Titove skrivnosti: Razbijamo zadnje mite o diktatorju

Foto: Profimedia - Josip Broz Tito

O Josipu Brozu-Titu, ki je leta 1945 v Jugoslaviji vzpostavil partijsko diktaturo, krvavo obračunal s poraženci in nato državi s trdo roko vladal do svoje smrti leta 1980, so se spletale različne zgodbe.

V članku pišemo o tem, ali je pravi Josip Broz res umrl že v času prve svetovne vojne in je nekdo drug prevzel njegovo identiteto.

V povezavi s teorijami, da je bil v resnici nezakonski sin, navajamo vse njegove domnevne očete: od grofov do judovskih trgovcev.

Pišemo o teoriji, da je bil nezakonski sin samega avstrijskega prestolonaslednika Franca Ferdinanda, ki ga je leta 1914 v Sarajevu umoril Gavrilo Princip.

Pišemo tudi o tem, da so nekateri med drugo svetovno vojno trdili, da se za psevdonimom Tito v resnici skriva ženska, ki je za povrh lezbijka.

V članku pišemo o tem, koliko je različnih verzij datuma Titovega rojstva in koliko lažnih imen je Tito uporabljal, ko je bil v komunistični ilegali.


Razložimo, kdo je širil legendo, da je ime Tito nastalo zato, ker je svojim sodelavcem naročal naloge z besedami »ti-to, ti-to, ti-to«.

Razložimo tudi najbolj verjetno teorijo, kako je nastal njegov psevdonim Tito.

Pišemo o tem, v kateri slovenski vasi se je Tito med letoma 1934 in 1941 pogosto skrival pred policijo.

Razložimo, zakaj je dejstvo, da je srbski četniški vodja Draža Mihailović mislili, da je Tito Rus, Titu jeseni 1941 verjetno rešilo življenje.

Pišemo o jezikoslovni študiji anonimnega ameriškega strokovnjaka, ki jo je opravil za ameriške obveščevalne službe, in v kateri trdi, da Josip Broz ni bil naravni govorec srbohrvaščine, ampak jo je govoril s tujim naglasom. Pri tem razkrivamo, kateri jezik naj bi bil Titov materni jezik.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24

Loading...