pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vlada Bratuškove našla zunanjega sovražnika: uprimo se Bruslju!

Deli na:
Vlada Bratuškove našla zunanjega sovražnika: uprimo se Bruslju!

Foto: Reuters

Vstajništvo in njegovi radikalni ideologi so kaj hitro trčili ob močnega »zunanjega sovražnika«. Po padcu »notranjega sovražnika« jemlje zalet domačijsko protievropsko gibanje. Legitimira se s pozivi na upor proti plačevanju dolga (ali vsaj reprogramiranja), pritisku evropske trojke in finančnih trgov.

Vpis fiskalnega pravila v ustavo, ki je ogrel slovensko politiko, je v teh okoliščinah, ko se s prstom kaže na Evropsko unijo in beži pred odgovornostjo za porazno stanje bank in prezadolženih lastnikov podjetij, še toliko pomembnejši.

Ni pa presenetljivo, da so naši »resnicoljubni« mediji ost kritike uprli v opozicijsko SDS in ne v PS, ki se je pred letom zlatemu pravili odrekla, ker ni bila v vladi: kako je mogla SDS prav v tem tako občutljivem trenutku, ko smo pod drobnogledom finančnih trgov in ko se Bratuškova »dovolj samozavestno in odločno« v Bruslju spopada za Slovenijo, da rešuje nakopičene probleme, in »smo po dolgem času obrnili retoriko in taktiko v pogovarjanju in dogovarjanju z evropskimi politični in finančnimi institucijami«, biti taka. To je nagajanje in maščevalnost! Igor Vuksanović, svetovalec na ustavnem sodišču, ki se predstavlja za ustavnega pravnika, je še nedavno dopovedoval, da je ključno »preprečiti, da bi v ustavi zabetonirali nerazumno politiko varčevanja za vsako ceno z zlatim fiskalnim pravilom«.

VEČ V TISKANI IZDAJI IN V TRAFIKI ZA TABLIČNE RAČUNALNIKE.