GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Velika skrivnost državnega sovražnika št. 1: Je Marko Potrč res glavni krivec za drugi val epidemije?

Deli na:
Velika skrivnost državnega sovražnika št. 1: Je Marko Potrč res glavni krivec za drugi val epidemije?

Marko Potrč - Foto: Promocijski material

Marko Potrč se je v času koronakrize prelevil v glasnika »alternativnih dejstev« o virusu, ki kosi po svetu in ukrepih, ki jih države sprejemajo, da bi zajezile epidemijo. Za nekatere je s svojimi objavami postal skoraj božanstvo, za druge državni sovražnik številka 1, ki je pripomogel k širjenju virusa.

Koronakriza počasi, a vztrajno gre proti drugemu vrhuncu, ki naj bi po besedah imunologov in virologov dosegla vrhunec pozimi. Države so ponovno začele s poostrenimi ukrepi za zajezitev krize. Slovenija ni izjema. Izjemni pa smo prebivalci Slovenije. Razdeljeni kot že ničkolikokrat od osamosvojitve dalje. Ali se ukrepov držati kot pijanec plota ali po Balkansko priporočila izigravati oziroma jim celo nasprotovati. Uradna politika in stroka pravita, trdita in zapovedujeta eno, nekateri drugo.

Ljudje brez strokovnega predznanja o virusih, nalezljivih boleznih, pa ne vedo komu zaupati. Suhoparnemu znanstveniku, togemu politiku, ki ga bržčas niti ne marajo kaj šele volijo, ali priljudnemu obrazu, s katerimi smo delili marsikak večer ob zabavni oddaji na tv.



Ostri voditelj, ki je zaplaval v »svet zdravstva«

V novi številki Reporterja pišemo kako se je Marko Potrč, ob koronakrizi najbolj izpostavil in v maniri televizijca in nekdanjega voditelja informativnega programa pripravlja videe o ukrepih, priporočilih, številkah povezanih s koronavirusom.



Je Marko Potrč s svojimi videoposnetki vsadil dvom v tako veliko število ljudi, da se nespoštovanje ukrepov in nasprotovanje ukrepov širi kot požar? Težko je reči. A poglejmo vsaj koliko ljudi si je njegove videe pogledalo. Njegov zadnji video, ki ga je objavil na svojem profilu na omrežju Facebook, si je ogledalo dobrih 446 tisoč ljudi, predzadnji video, ki ga je objavil je videlo slabih 267 tisoč ljudi.

Kar 704 tisoč ogledov pa je imel video izpred štirih tednov, v katerem je govoril o tem, da nimamo rekordnih okužb.  Koliko teh, ki je videlo videe, se dejansko strinja s Potrčem je težko reči, a glede na komentarje pod videi in všečke, pa delitve lahko tiste, ki jih je Potrč prepričal štejemo v tisočih. Za dvomilijonsko Slovenijo nezanemarljiva številka. Hkrati pa je plaz kritik nad njegovim početjem, ki ima lahko posledice,  velik.

Potrča smo poklicali in mu zastavili več vprašanj, kar lahko preberete v novi številki revije Reporter, prav tako smo izpostavili nekaj dejstev, ki jih navaja v svojih objavah in pogledali kaj o njih menijo strokovnjaki in raziskave, ki jih sam ne navaja. Prav tako objavljamo imena nekaterih zdravnikov, ki so tako kot Potrč skeptični do ukrepov in same korona krize in kako jim odgovarja eden najbolj priznanih slovenskih mikrobiologov in imunologov Alojz Ihan.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24