demi in ashton Svet24.si

Demi Moore o Ashtonu Kutcherju: "Prevaral me je in...

dennis rodman Svet24.si

Madonna mu je ponudila denar, da bi ji naredil ...

dreamstime_m_85985117 Svet24.si

To so rastline, ki v naš dom privabljajo ...

zajtrk, ukc Svet24.si

Bolnica s celiakijo opozorila na neprimeren ...

cb9662cf647e0f6db389c31dbdb12dc7 Odkrito.si

»Ni pomembno, koliko časa živite, bolj pomembno...

HELENA BLAGNE napoved singla Kar bopa bo (final edit) Njena.si

Helena Blagne pokazala, kako bo zapravila denar

ksenija Njena.si

Kmetijo je zapustila Ksenija

Slovenija

V SLS ogorčeni odgovarjajo Šarcu: Marjan Podobnik ni zavozil nobene stranke

Deli na:
V SLS ogorčeni odgovarjajo Šarcu: Marjan Podobnik ni zavozil nobene stranke

Foto: Primož Lavre - Predsednik SLS Marjan Podobnik

V SLS ne pristajamo na osebno deskriditacijo in žalitve ljudi, ki so v življenju naredili tudi kakšno napako, so pa v odločilnih trenutkih demokratizacije in osamosvajanja vse svoje cilje podredili interesom Slovenije, so se v SLS odzvali na izjave premierja Marjana Šarca.

"Tisti, ki so nekoč bili v nekih strankah in jih zavozili, danes bi se pa spet na plečih kmeta, ministrov in predsednika vlade povzpenjali nazaj v slovensko politiko," je Šarec med drugim dejal o predsedniku SLS Marjanu Podobniku, s katerim se je Šarec zapletel v prepir glede odpovedi napovedanega protesta SLS zoper vladno reševanje problematike velikih zveri.

Objavljamo odziv SLS:

V SLS obžalujemo napade predsednika vlade Marjana Šarca na kmete in slovenske osamosvojitelje

V SLS obžalujemo včerajšnje grobe in žaljive napade predsednika vlade g. Marjana Šarca na SLS in še posebno na predsednika Marjana Podobnika. V zgodovini radgonskega sejma se verjetno še ni zgodilo, da bi se katerikoli predsednik vlade tako spozabil pred visokimi domačimi in tujimi gosti ter javnostjo.

V SLS ne želimo ugibati, ali je bil napad posledica živčnosti ob dejstvu, da se je vlada  očitno ustrašila protestnega shoda, pristala na zahteve SLS, opogumljena po preklicu shoda pa besedo požrla in dogovor zanikala. Noben razlog pa ne opravičuje politične netolerantnosti predsednika vlade na pomembni mednarodni prireditvi.


Posebno želimo odgovoriti na poskus osebne diskreditacije Marjana Podobnika s strani Marjana Šarca.

1. Marjan Podobnik ni zavozil nobene stranke. Ko je SLS zadnjič vodil na volitvah kot predsednik, je SLS prejela 19,4 % glasov, on osebno pa 30 %.

2. V času močnega vpliva, je SLS pod vodstvom Marjana Podobnika vodila aktivnosti pri pogajanju Slovenije pred vstopom v EU za področje kmetijstva in razvoja podeželja. Pogajanja so se zaključila z dosego vseh glavnih ciljev, ki si jih je Slovenija zastavila. Prav tako je SLS v obdobju 1997 -2000 dosegla, da so verigo HE na spodnji Savi gradila slovenska podjetja s slovensko stroko in da so hidroelektrarne ostale slovenska last.

3. Marjan Podobnik s sodelavci je  s svojimi aktivnostmi preprečil več divjih privatizacij, med drugim HIT-a in Zavarovalnice Triglav, zaradi česar je bil deležen številnih hudih groženj in prisiljen v večletno osebno varovanje.

V SLS ne pristajamo na to, da bo nekdo, ki vlada s 13 % glasov v koaliciji s pretežno poraženci volitev avtoritarno določal, kdo lahko protestira proti neustrezni vladni politiki in kdo ne; ne pristajamo na to, da bo kmečkemu stanu namenil funkcijo objekta in mu določal, kaj sme in česa ne sme početi. V SLS tudi ne pristajamo na osebno deskriditacijo in žalitve ljudi, ki so v življenju naredili tudi kakšno napako, so pa v odločilnih trenutkih demokratizacije in osamosvajanja vse svoje cilje podredili interesom Slovenije.

V SLS verjamemo, da se vlada vse bolj zaveda resnosti problemov, ki jih predstavljajo preštevilne zveri in jih tudi skuša reševati. Smo vsebinsko usklajeni s Sindikatom kmetov Slovenije, zato pozdravljamo dober dialog med predstavniki vlade in Sindikatom kmetov Slovenije. Zato upamo, da bo sodelovanje vseh, ki lahko prispevajo k hitremu reševanju akutnega problema napadov zveri, že v naslednjih dneh prišlo do večjih pozitivnih premikov v korist kmetov, drugih podeželanov in celotne Slovenije.

loading...
Loading...