Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Marjana Podobnika ruši Rok Sedminek, Cerkev pa je Podobniku odrekla podporo

Deli na:
Marjana Podobnika ruši Rok Sedminek, Cerkev pa je Podobniku odrekla podporo

Predsednik SLS Marjan Podobnik - Foto: Primož Lavre

»Odločno pozivamo posameznike v SLS, da takoj prenehajo z vsemi ravnanji, ki so usmerjena proti njegovi (Marjana Podobnika) kandidaturi, in hkrati predstavljajo kršitev statuta SLS in sklepov najvišjih organov SLS in Društva SKZ – Slovenska kmečka zveza.« To je včeraj sklenil izvršilni odbor SLS in podprl Podobnika za predsednika Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS).

Kot protikandidat Podobniku, ki se je takoj po volitvah v začetku meseca že razglasil za zmagovalca, bo namreč nastopil kmet iz Savinske doline, predsednik Slovenske kmečke zveze Rok Sedmak. Podobnik ga je zaradi te »izdaje« suspendiral s položaja prvega moža SKZ in iz članstva v IO.

Foto: SLS - Rok Sedminek

Vodstvo SLS je v današnjem sporočilu za javnost zavrnilo »žaljive in tendenciozne ocene in medijske zapise, s katerimi se želi Marjana Podobnika diskreditirati tako na osebni kot tudi na politični ravni.« V naslednjih dneh do konstitutivne seje sveta KGZS v ponedeljek pričakujejo še več takšnih žaljivih in medijskih zapisov, zato »ga javno podpiramo, naj vztraja pri kandidaturi …«

Kot so še zapisali, Podobnika trenutno podpira najmanj 39 od 54 izvoljenih svetnikov. Podprla ga naj bi ne le lista Društvo SKZ - Slovenska kmečka zveza, pač pa tudi Forum za kmetijstvo in podeželje SDS, ter nekatere manjše liste in posamezniki izvoljeni v svet KGZS.



V SLS so poudarili, da so ga podprli tudi izvoljeni v najvišji organ zbornice iz kroga predstavnikov Katoliške cerkve. To naj bi po naših informacijah ne držalo. Več kot deset predstavnikov Katoliške cerkve se je pred dnevi sestalo in Podobniku odreklo podporo, saj kmetijska politika ne bi smela biti v domeni ene stranke. Ker tudi po pogovorih z ljubljanskim nadškofom Stanislavom Zoretom (kjer je bil skupaj s sekretarjem SDS), Podobnik ni bil uslišan, je v javni izjavi napadel ekonoma ljubljanske nadškofije Blaža Gregorca kot udbaša. »Od ljudi v slovenski Cerkvi pa tudi v Vatikanu pričakujem, da pometejo s tem, kar je treba pomesti,« je bil odločen prvak SLS.

Kot je za Dnevnik izjavil podpornik Roka Sedmineka Rok Roblek, predsednik drugouvrščene (na volitvah v zbornico) liste Društvo slovenski kmet, je Podobnik z nizkotnim napadom na Cerkev pokopal sebe kot kandidata za predsednika in svojo stranko, tiste, ki so ga podpirali, pa porinil v takšno blato, da ne verjame, da bi še lahko kdaj zlezli iz njega.