Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Plinovodih ob zaposlitvah družinskih članov Janše in Tanka po oceni KPK ravnali koruptivno

Deli na:
V Plinovodih ob zaposlitvah družinskih članov Janše in Tanka po oceni KPK ravnali koruptivno

Foto: Bobo

Odgovorne osebe podjetja Plinovodi so pri zaposlitvah ožjih družinskih članov premiera in predsednika SDS Janeza Janše ter vodje poslanske skupine SDS Jožeta Tanka kršile dolžno ravnanje, ocenjujejo v Komisiji za preprečevanje korupcije. Kot so zapisali, so jima namreč zaposlitve omogočile v nasprotju s predpisi, kar ustreza opredelitvi korupcije.  

Na komisiji navajajo, da so odgovorne osebe podjetja Plinovodi za zaposlitev v podjetju izbrale osebi, ki nista izpolnjevali pogojev iz sistemizacije. Pogoji, pod katerimi so zaposlili N. J. in T. T., so po oceni komisije namreč "bistveno odstopali od pogojev iz sistemizacije, postopek pa je tekel ob diskriminatorni obravnavi drugih iskalcev zaposlitve".

S takšnim ravnanjem so odgovorne osebe podjetja po oceni komisije "kršile dolžno ravnanje ter omenjenima omogočile premoženjsko in nepremoženjsko korist v obliki pridobitve zaposlitve za določen oziroma nedoločen čas v nasprotju s predpisi, kar ustreza opredelitvi korupcije".

Premier Janša in vodja poslanske skupine SDS Tanko namreč po navedbah komisije zasedata položaje, na katerih imata vpliv na delo in strateški razvoj podjetja Plinovodi ter na imenovanje in razrešitev njegovega poslovodstva.



Nekateri mediji so sicer že lani poleti opozorili, da sta se v podjetju Plinovodi lani zaposlila Nika Janša, hči premiera Janeza Janše, in Tadej Tanko, sin vodje poslanske skupine SDS Jožeta Tanka.

Na vprašanja o zaposlitvah omenjenih družinskih članov visokih predstavnikov stranke SDS so v družbi Plinovodi avgusta lani pojasnili, da so prosti delovni mesti objavili 25. novembra 2011 in 17. februarja lani. Na objavljeni prosti delovni mesti je družba prejela tri oziroma sedem vlog. Družba Plinovodi je med prijavljenimi kandidati izbrala osebi, ki po oceni družbe v celoti izpolnjujeta zahtevane razpisane pogoje in z njima sklenila ustrezni pogodbi o zaposlitvi 22. decembra 2011 oz. 12. marca lani, so še zapisali v družbi.