zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V nekaterih volilnih enotah zavrnili liste liberalno-gospodarske in piratske stranke

Deli na:
V nekaterih volilnih enotah zavrnili liste liberalno-gospodarske in piratske stranke

Foto: Bobo

Vložene kandidatne liste za predčasne volitve v DZ so bile včeraj pod drobnogledom volilnih komisij. V volilnih enotah Ljubljana Bežigrad, Maribor in Ptuj so potrdili vse liste. V enotah Postojna, Ljubljana Center, Celje in Novo mesto so zavrnili listo LGS, v kranjski enoti pa poleg liste LGS tudi listo Piratske stranke Slovenije.

Do izteka roka so stranke oz. koalicije v ptujski volilni enoti vložile 17 kandidatnih list, v vseh ostalih sedmih enotah pa po 16 list. S podpisi poslancev so liste vložile vse parlamentarne stranke: SDS, SD, DeSUS, NSi, DL, SLS, PS in ZaAB.

S podpisi državljanov so liste vložile še SMC, Verjamem, SNS, koalicija Združena levica, Piratska stranka Slovenije, Zeleni Slovenije, Enakopravni deželani-Naprej Slovenija, Liberalno-gospodarska stranka (LGS) in Humana Slovenija. Slednja je listo vložila le v enoti Ptuj.

Stranke oz. koalicije, katerih liste so komisije zavrnile, imajo 48 ur časa, da se pritožijo na vrhovno sodišče. Sicer pa po včerajšnjem potrjevanju list ostaja v ptujski enoti 17 list, v enotah Ljubljana Bežigrad in Maribor po 16, v enotah Postojna, Ljubljana Center, Celje in Novo mesto po 15, v kranjski enoti pa 14 list.