stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zver po vložitvi liste SDS: Trije mandati na evropskih volitvah so naši

Deli na:
Zver po vložitvi liste SDS: Trije mandati na evropskih volitvah so naši

Foto: Bobo

SDS je na Državno volilno komisijo vložila svojo kandidatno listo za evropske volitve. Nosilec liste Milan Zver je po vložitvi poudaril, da je njihova lista zmagovita in verjame, da bo ekipa SDS tudi v prihodnjem mandatu štela vsaj toliko poslancev kot v aktualnem. Trije mandati pa so naši in prepričan sem, da smo glavni favoriti, je dodal.

Po Zverovih besedah je lista največje opozicijske stranke kombinacija izkušenih politikov in tudi mladosti, vsi kandidati pa so "več ali manj izjemni strokovnjaki, vsak na svojem področju". Ponosen je, da imajo tako "pisano, a kompetentno listo".

Ob tem je Zver, ki je evropski poslanec tudi v aktualnem mandatu, dejal, da so bili dobra ekipa, ki so s svojim delovanjem pokrivali dobršen del področij. "Slovenska delegacija je opozorila nase v tem mandatu in verjamem, da bomo tudi z nekoliko spremenjeno sestavo to znova storili tudi v naslednjem mandatu," je dodal.

Kot je še poudaril Zver, je značilnost njihove stranke tudi, da niso "moška ali mačistična stranka", saj so v Evropskem parlamentu doslej imeli več žensk kot moških. Po njegovi oceni se isto lahko zgodi tudi na tokratnih evropskih volitvah.

"Trije mandati so naši, zato gremo v to tekmo z velikim optimizmom. Prepričan sem, da več dejavnikov govori v prid temu, da smo glavni favoriti tudi na evropskih volitvah," je dodal.

Preostali kandidati na listi SDS so sicer še poslanka SDS Romana Tomc, nekdanja poslanka SDS Patricija Šulin, predsednik mestnega odbora SDS Ljubljana in nekdanji vodja urada vlade za komuniciranje Anže Logar, zamejski odvetnik Damijan Terpin, podpredsednica podmladka SDS Carmen Merčnik, nekdanja nadzornica Holdinga Slovenskih elektrarn Vlasta Krmelj in poslanec SDS Andrej Šircelj.

Na listi torej ni obeh aktualnih evropskih poslank iz vrst SDS, Zofije Mazej Kukovič in Romane Jordan.