sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Evroskeptik Mencinger: Največji sovražnik EU so tisti, ki pravijo, da niso evroskeptiki

Deli na:
Evroskeptik Mencinger: Največji sovražnik EU so tisti, ki pravijo, da niso evroskeptiki

Foto: Bobo

PS je na Državno volilno komisijo vložila kandidatno listo za evropske volitve. Nosilec liste Jože Mencinger je ob tem izpostavil evroskepticizem, ki po njegovi oceni pomeni, da mislijo z lastno glavo in niso vedno zadovoljni z delom Evropske komisije. Pričakuje tri mandate. Na listi so tudi poslanci PS Melita Župevc, Jerko Čehovin in Peter Vilfan.

"Največji sovražnik EU so tisti, ki pravijo, da niso evroskeptiki. To namreč pomeni, da samo ploskajo, ko jim kdo kaj reče, kar pa ni naš stil," je po vložitvi liste dejal ekonomist Mencinger. Kot je pristavil, bi radi spremenili pojmovanje Slovenije v Evropski komisiji, ki da včasih z nami ravna "nekoliko narobe".

Po njegovem mnenju je treba popraviti tudi evropsko gospodarsko politiko. "EU je v krizi ravnala napačno, še bolj pa pred krizo," je povedal in ob tem dodal, da je EU sokriva za nastanek krize.

Če bo Mencinger izvoljen, se bo ukvarjal zlasti z ekonomijo. Eno od področij, ki ga zanima, je ravnanje multinacionalk, ki so si "razdelile evropski trg in povsod zaračunavajo drugačno ceno", kjer bi Evropska komisija po njegovih besedah morala posredovati. Poleg tega je izpostavil tudi "jezik, ki se uporablja v EU". Kot pravi, se je namreč pri delu v EU ustvaril nek nerazumljiv jezik, ki bi ga Mencinger rad nekoliko poenostavil, da bodo ljudje razumeli, za kaj sploh gre.



Na vprašanje, koliko mandatov pričakuje, je Mencinger odgovoril, da "čim več, recimo tri".

Kot druga na listi bo največjo vladno stranko zastopala poslanka PS Melita Župevc. Po vrsti pa ji sledijo članica strankinega podmladka Prihodnost Slovenije Valerija Medic, prav tako poslanec Jerko Čehovin, nekdanja poslanka Mirjam Bon Klajnšček, predsednik Mestne zveze upokojencev Ljubljana Marjan Sedmak, nekdanja atletinja Britta Bilač ter poslanec PS Peter Vilfan.

Kandidati za poslance v Evropskem parlamentu se bodo javnosti predstavili na današnjem kongresu PS.