državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Türkov festivalski protokol

Deli na:
Türkov festivalski protokol

Foto: Bobo

Predsednik države Danilo Türk s svojim avtoparkom nadaljuje zasebno predčasno predvolilno terensko kampanjo na davkoplačevalske stroške. Zvečer ob 21. uri se bo s soprogo udeležil celo festivala Melodije morja in sonca v portoroškem avditoriju, zato protokol postavlja zahteve celo gledalcem, ki bodo na festival prišli.

Melodije morja in sonca veljajo za bolj razvedrilni poletno turistični projekt, ki je v zadnjih letih postal popolnoma postranska stvar. Nikdar pa se še ni zgodilo, da bi kakšen visok državni funkcionar temu festival prisostvoval celo v skladu z vsemi protokolarnimki uzancami. Festival namreč ni namenjen funkcionarjem, tudi predsedniku države ne.

A zdaj, ko Danilo Türk vsak dan uprizarja svojo kampanjo za nove predsedniške volitve, se pač udeležuje vseh mogočih in nemogočih pasjih procesij. Za nocojšnjo prireditev je protokol izdal celo pisno obvestilo, ki opozarja, da se bo prireditve udeležil tudi Türk in da naj vsi gledalci ob njegovem prihodu vstanejo. To obvestilo naj bi zbranim v portoroškem avditoriju prebrali pred začetkom festival in prihodom Danila Türka. Ni pa pojasnjeno, kaj se bo zgodilo z nekom, ki pač ne bo vstal ob prihodu ”visočanstva”!

Po dolgih letih ta festival prenaša celo nacionalna televizija, ki ga leta ni hotela zaradi nizke kakovosti. Tako bo predsedniška festivalska proslava videna tudi v živo. S Türkom vred.