zaupanje 3 Dobra karma

Mikročipi, kode in pečati so nas zasužnjili - ...

pes, kent, Svet24.si

"Ker se v 10 letih nisem naučil biti priden ...

janez jansa bobo1 Reporter.si

Kako je Janša klical na Reporter in spraševal ...

Aleksandra Pivec Svet24.si

Vodstvo Desusa je grozilo predsednici ...

UV-TRAVNER HOJS-pl Necenzurirano

Večerni obiski Aleša Hojsa na policiji

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

Tanja Žagar Njena.si

Tanjo Žagar zasuli s čestitkami za drugo ...

Slovenija

Tonin o ovadbi, ki naj bi bila zanj že spisana: Imam mirno vest

Deli na:
Tonin o ovadbi, ki naj bi bila zanj že spisana: Imam mirno vest

Minister za obrambo Matej Tonin. - Foto: Bobo

Notranji minister Aleš Hojs je včeraj, ko je sporočil, da je odstopil, povedal, da je proti ministru za obrambo Mateju Toninu spisana kazenska ovadba. Kot je pojasnil za STA, sicer ne ve točno, za kaj gre, naj bi pa bila povezana z izdajo tajnih podatkov ob objavi poročila o arbitraži. Tonin odgovarja, da ima mirno vest in se zastraševanj ne boji.

Hojs je na včerajšnji novinarski konferenci, na kateri je sicer javnost seznanil s svojim odstopom in tudi z odstopom generalnega direktorja policije Antona Travnerja, pojasnil, da je danes izvedel, da je bila tudi zoper ministra Tonina spisana kazenska ovadba. Kot je dejal, je bila napisana vnaprej in niso niti počakali Toninovega zagovora pri kriminalistih.


Za STA je pojasnil, da je za ovadbo izvedel od novinarjev in da naj bi šlo za objavo poročila o arbitraži. Podobno sicer predvidevajo tudi v NSi.

Komisija DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs), ki ji je takrat kot opozicijski poslanec predsedoval prvak NSi Tonin, je namreč 11. novembra lani objavila javni del poročila glede prisluškovalne afere v arbitraži med Slovenijo in Hrvaško. Tonin je takrat zatrdil, da v njem ni tajnih podatkov.

Ne glede na to, ali gre za arbitražo ali za kakšne druge očitke, pa Tonin zatrjuje, da ima mirno vest. "Zastraševanj se ne bojim. Na koncu vedno zmaga resnica," je napisal na Twitterju. S tem se je, kot pojasnjujejo v NSi, odzval tudi na hišne preiskave pri gospodarskem ministru Zdravku Počivalšku.

Loading...