luka doncic anamaria goltes Svet24.si

FOTO: Anamaria objavila fotografijo in Luki ...

jevgenij-starkov Svet24.si

FOTO: Medved ga je pojedel vpričo prijateljev

st. peterburg, hlajenje, vročina Svet24.si

Morje je že pregreto, na Balkanu sledi dolg ...

violeta bulc-pl005 Reporter.si

Vrnitev nekdanje evropske komisarke: Violeta Bulc ...

20210603-01063348 Necenzurirano

Pred vrati četrti val, Poklukar pa ne da denarja ...

moaj-slovenija Njena.si

Partner Alenke Košir je o njej povedal same lepe ...

nika-ambrožič-urbas Njena.si

Seksi Nika Ambrožič Urbas navdušuje v kopalkah

Slovenija

Jerca Korče grozi s "plazom interpelacij": rušila bi Vizjaka, Dikaučiča, Poklukarja in Širclja

Deli na:
Jerca Korče grozi s "plazom interpelacij": rušila bi Vizjaka, Dikaučiča, Poklukarja in Širclja

Poslanka LMŠ Jerca Korče. - Foto: Primož Lavre

Poslanka Jerca Korče na Twitterju ocenjuje, da bi ministri morali popadati kot domine. Navedla je okoljskega ministra Andreja Vizjaka, pravosodnega ministra Marjana Dikaučiča, ministra za zdravje Janeza Poklukarja in za finance Andreja Širclja. "Ko ne gredo sami, je odgovornost opozicije, da sproži plaz interpelacij," meni Korčetova.

Poslanka in podpredsednica opozicijske LMŠ je glede Vizjaka spomnila na nedavni referendum, na katerem so volivci prepričljivo zavrnili novelo zakona o vodah. Med razlogi, zaradi katerih bi po njenem mnenju moral oditi pravosodni minister, je navedla nedavni odstop njegovega državnega sekretarja Anžeta Erbežnika. Ta je pojasnil, da odstopa zaradi nezmožnosti strokovnega dela na način spoštovanja prava EU, vladavine prava in pravne države ter človekovih pravic. Korčetova je spomnila še na poročilo EU o vladavini prava.

Širclju očita "zavožene javne finance" in še navaja, da direktor Finančne uprave RS Ivan Simič "sestankuje z zaporniki". Ministru za zdravje Korčetova očita zmešnjavo pri epidemiji covida-19.


V opoziciji so sicer po močnem vladnem porazu na referendumu tik pred parlamentarnimi počitnicami vnovič omenjali možnost vložitve konstruktivne nezaupnice, če bi dobili 46 poslanskih podpisov. S to napovedjo se je izpostavila predsednica SD Tanja Fajon. Opozorila je na glasovanja v DZ minuli teden, zlasti glede ministra za digitalno preobrazbo Marka Borisa Andrijaniča, ter na ravnanje DeSUS. DZ je v petek Andrijaniča imenoval s 45 glasovi, podprla sta ga tudi dva poslanca DeSUS. Del opozicije je tako ocenil, da se je DeSUS pokazal kot del koalicije.

"Pokazalo se je tisto, kar sam govorim ves čas, da na DeSUS pri morebitni konstruktivni nezaupnici ne gre računati, posledično pa ne na 46 glasov za mandatarja. Kdor je do sedaj živel v tej iluziji, se mu je razblinila," je v soboto na Facebooku zapisal prvak LMŠ Marjan Šarec.

Kot kaže, bo opozicija poskušala vlado oslabiti na drug način. A tudi za uspeh interpelacije ministra oz. za njegovo razrešitev je v DZ potrebnih najmanj 46 poslanskih glasov.

Loading...