benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tomaž Lovše v totalni vojni s Tino Maze

Deli na:
Tomaž Lovše v totalni vojni s Tino Maze

Foto: Bobo

Odvetnik Tine Maze Damjan Terpin mi je grozil z ministrom za šport v vladi SDS, je predsednik Smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše izstrelil novo salvo v sporu med najboljšo slovensko smučarko in vodstvom SZS. Odvetnik Terpin odgovoraja: "Lovše laže in skuša vmešati tudi politiko".

Med minulim smučarskim vikendom v Kranjski gori je Lovše v pogovoru z novinarji Terpina obtožil, da nanj pritiska s politiko. Terpina naj bi želel "zvezo prisiliti v to, da bo Tina od zveze dobila ves denar, ki misli, da ji pripada, za zvezo in sponzorje pa ne bo nič naredila, ker je on tako pameten, da se bomo mi ustrašili. Še posebej pa zdaj, ker je SDS-ova vlada in ker je pač on pri SDS-u, bodo mene disciplinirani. 'Malo morgen'!"

Pred Zlato lisico ta konec tedna je Lovše Mazetovo obtožil kršitve pravil SZS, zvezniškega obnašanje in komunikacije z njim zgolj preko odvetnika. Izjavil je, da obljubljenih sredstev s strani zveze ne bo dobila, dokler ne bo izpolnila svojih obveznosti. V nasprotnem lahko tudi izstopi iz reprezentance, je dejal. Lovše je vztrajal, da Tina s svojimi osebnimi sponzorji ne sme delati konkurence sponzorjem SZS. Terpin mu je odgovoril, da Tina spoštuje svoje obveznosti in dodal, da bo Tina Maze v slovenski reprezentanci "ostala dlje kot razni Lovšeti."
 
Po četrtem mestu v nedeljskem slalomu se Mazetova ni hotela rokovati s predsednikom in dejala, da je prvič v karieri težko smučala doma in bila nesproščena zaradi očitkov, ki so nanjo leteli preko medijev.
 
Terpin: To je izmišljotina Lovšeta
 
Za MMC rtvslo.si se je Terpin danes odzval na Lovšetove izjave: "V nedeljo sem prišel na tekmo s svojo družino in ko sem izstopil iz avtobusa, ki nas je peljal iz Kranjske Gore v Podkoren, sem srečal Lovšeta in Čadovo. Z Lovšetom sva se zapletla v pogovor, ki je postajal vse ostrejši. Na vrat na nos me je začel izzivati, da me je na televiziji videl z dolgim nosom tisti večer 4. decembra, ko so začeli prihajati volilni rezultati. Takrat sem bil na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer je imela SDS svoj štab. Pogledal sem ga precej začudeno, ker nisem razumel, kam to vleče, ker ni bilo v kontekstu pogovora, ki sva ga imela. Preprosto sem mu odvrnil, da bomo videli, kako se bo zgodba končala, kdo bo mandatar in da se bo vse videlo v soboto, ko bodo o tem v parlamentu glasovali. Lovše mi je odvrnil, da ima boljše zveze v SDS-u kot jaz. Povedal sem mu, da se s tem sploh ne obremenjujem in da sem začuden nad tem pogovorom. Tukaj se je zgodba končala. Potem sva se pogovarjala čisto o drugih zadevah tudi vpričo prič. Moje stališče je, da Lovše spet laže, tako kot se je zlagal, da je Tina Maze zbežala s snemanja za Citroen. Tina je posnela radijski spot za Citroen in posnela ga je točno po scenariju, ki nam ga je poslal tiskovni predstavnik zveze Tomi Trbovc nazadnje. Še enkrat, Lovše laže in skuša vključiti v ta spor tudi politiko. Mislim, da je izgubil kontrolo nad situacijo, ker je stvar popolnoma zavozil in ne ve več, kako iz nje."
 
Tinin štab se je s predstavniki smučarske zveze dogovoril, da smučarki ne bo treba snemati individualnega oglasa za citroen, je nadaljeval odvetnik: "Tega nismo mogli narediti, ker Tina vozi drugi avtomobil in ne more iti na snemanje drugega spota, kjer bo rekla vozim citroen, ker to preprosto ni res." Zveza naj bi nato vseeno organizirala snemanje individualnega oglasa za Tino, kar sem zavrnil, je dejal Terpin.
 
O odnosu z Lovšetom je povedal: "Človek je izgubil nadzor nad situacijo in se sedaj obeša na razno razne bilke, ki pa ga ne bodo rešile. Rešilo ga bo opravičilo Tini Maze za osebne žalitve, ki jih je izrekel."