favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Snowden je kljub varnostnim pomislekom prek interneta navezal stik z očetom

Deli na:
Snowden je kljub varnostnim pomislekom prek interneta navezal stik z očetom

Foto: Reuters

Ruski odvetnik Edwarda Snowdna je razkril, da je oče ameriškega žvižgača kljub drugačnim pravnim nasvetom s svojim sinom prvič stopil v stik prek interneta. "Očetovska čustva so se izkazala za močnejša od varnostnih pomislekov," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal odvetnik Anatolij Kučerena.

Kučerena je pojasnil, da sta Edward Snowden in njegov oče Lon pred kratkim klepetala prek interneta. Lon Snowden je sicer že prejel rusko vizo in naj bi sina kmalu tudi osebno obiskal.

"Odločitev, da kontaktira Edwarda, je Lon Snowden sprejel neodvisno, v nasprotju s priporočili odvetnikov," je dejal Kučerena. Dodal je še, da kljub vsemu odvetniki obema še naprej ne priporočajo spletne komunikacije, tudi ne v primeru uporabe šifriranih sporočil, čeprav razumejo, da je Snowden "tehnološki strokovnjak".

Edward Snowden se nahaja v Rusiji, njegova točna lokacija pa zaradi varnosti ni znana. Skrivnost ostaja tudi, kdaj točno naj bi Lon Snowden prispel v Moskvo. "To je želja družine," je pojasnil Kučerena.

Nekdanjemu pogodbenemu analitiku ameriške agencije za nacionalno varnost NSA Edwardu Snowdnu je Rusija v začetku meseca odobrila enoletni azil. ZDA ga iščejo zaradi izdaje zaupnih podatkov.