markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

2eva luna nejc Njena.si

Kmetija: Nejc in Eva Luna se imata po šovu še ...

zoga rokokmet Ekipa24.si

Celjski klub osupnil javnost, izstopil iz prve ...

Slovenija

To je obsojeni slovenski milijonar, ki je z jahto nasedel na hrvaškem otoku Krk

Deli na:
To je obsojeni slovenski milijonar, ki je z jahto nasedel na hrvaškem otoku Krk

Foto: Zajem zaslonske slike/24sata.hr

Hrvaški mediji poročajo, da je včeraj zvečer pri marini Punat nasedla slovenska jahta z imenom Tomy. Plovilo naj bi bilo v lasti razvpitega milijonarja Tomaža Ročnika. Po pisanju 24ur njegov odvetnik informacije o lastništvu ni ne potrdil ne zanikal.

Nesreča deluje res bizarno, saj je celotna jahta na kopnem oziroma na skalah. Za zdaj vzrok za nesrečo še ni znan. Na jahti  je bilo šest državljanov Slovenije, vključno z lastnikom. Pri reševanju je prvi pomagal hrvaški državljan. Nihče ni bil poškodovan, udeležence pa so reševali po kopnem, saj je plovilo z morske strani nedostopno zaradi plitvine in ostrih skal. K sreči onesnaženja morja niso zaznali, vzrok nesreče pa ugotavljajo.

Medtem so nas naši viri obvestili, da gre verjetno za jahto v lasti razvpitega poslovneža Tomaža Ročnika, na kar kaže že ime – Tomy. Tudi v vpisniku čolnov je navedeno, da je Ročnik lastnik takšnega modela jate, pri čemer je bila izdelana pred letom dni. Tovrstno novo plovilo prestižne znamke Princess Yachts stane več kot pol milijona evrov. Izdelano je v Plymouthu v Veliki Britaniji.

Foto: STA - Tomaž Ročnik na sodišču

Mediji so pred nekaj tedni poročali, da je mariborsko višje sodišče zavrnilo pritožbi obrambe na obsodilni sodbi za poslovneža Ročnika (brat propadle bančnice Romane Pajenk iz Probanke),  in nekdanjo članico uprave v Probanki Milano Lah zaradi spornega poslovanja z delnicami Nove KBM. Sodba je pravnomočna. Okrožno sodišče v Mariboru je Ročnika avgusta lani spoznalo za krivega zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, Milano Lah in Petra Lobnika iz Probanke pa pomoči pri tem. Vsem trem je izreklo eno leto in osem mesecev zapora, Lobniku pa je bila znižana na leto in tri mesece.

Na lestvici revije Manager iz leta 2011 je bil Ročnik celo na sedmem mestu najbogatejših Slovencev. Ocenili so ga, da je »težek« 48,7 milijona evrov.