benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Svetniki nad prometni kaos v Ljubljani

Deli na:
Svetniki nad prometni kaos v Ljubljani

Foto: Bobo

Ljubljanski mestni svetniki bodo na današnji izredni seji razpravljali o razvoju prometne politike v Ljubljani. Pobudniki seje so opozicijski svetniki, ki opozarjajo, da je izločitev osebnega prometa z osrednjega dela Slovenske ceste brez ustrezne nadomestne rešitve, dodatno obremenila pretočnost mestnega prometa in da je rezultat prometni kaos.

Kot so v pobudi za izredno sejo zapisali v svetniškem klubu SDS, želijo, da bi na izredni seji poiskali najprej kratkoročne, nato pa še dolgoročne rešitve za obstoječe stanje.

Prometna ureditev se je ob prestrukturiranju osrednjega dela Slovenske ceste na območju mestnega centra po mnenju svetnikov SDS dopolnjevala "na pamet", brez strokovno analitičnega pristopa, ki bi ponudil ustrezne nadomestne rešitve.

Posledice tega se po njihovih navedbah odražajo v prekomernih zastojih na območju mestnega centra, ti pa vodijo tudi v slabši pretok prometa na širšem območju Ljubljane. "Takšno stanje se vse bolj poglablja in sproža negodovanja, ker zamude in daljši potovalni čas ustvarja gospodarsko škodo," še piše v pobudi.

Vodja svetniškega kluba SDS v Ljubljani Mirko Brnič Jager je poleg tega na oktobrski novinarski konferenci opozoril, da t. i. delitev javnega prometnega prostora na Slovenski cesti ogroža varnost ljudi, saj gre za izredno poln prostor, veliko število avtobusov, ki dnevno prevozi to površino, pa si ne more varno deliti prostora s pešci in kolesarji, je poudaril.