Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Srhljivka na Oražnovi 11

Deli na:

Ob raztrganem truplu Baričeviča je bil najden 43 centimetrov dolg umetni penis s pasom za pripenjanje okrog bokov. Na vprašanji, ali in kaj so odkrili ob umetnem penisu ter predvsem, čigava je bila kri na obližu, ki je bil domnevno prilepljen čez penis, pa policija še vedno ni odgovorila.

Ob raztrganem truplu Baričeviča je bil najden 43 centimetrov dolg umetni penis s pasom za pripenjanje okrog bokov. Na vprašanji, ali in kaj so odkrili ob umetnem penisu ter predvsem, čigava je bila kri na obližu, ki je bil domnevno prilepljen čez penis, pa policija še vedno ni odgovorila.

Opozicija notranji ministrici v interpelaciji očita poskus političnega vpliva na delo policije pri raziskovanju primera Baričevič, kar vzbuja sum v neodvisnost preiskave. »Ravnanje policije na kraju tragičnega dogodka je bilo usmerjano in vodeno napačno. Policija preiskovalnega sodnika tako sploh ni obvestila o sumu, da bi bili psi lahko zlorabljeni, zato na kraju dogodka nista bila prisotna ne dežurni preiskovalni sodnik ne okrožni državni tožilec,« navaja opozicija v interpelaciji.

Policija je kasneje potrdila, da so bili ob truplu najdeni tudi predmeti, ki so kazali na sum mučenja živali. Po poročanju Slovenskih novic je bil ob raztrganem truplu Baričeviča najden 43 centimetrov dolg umeten penis s pasom za pripenjanje okrog bokov. Na vprašanji, ali in kaj so odkrili ob umetnem penisu ter predvsem, čigava je bila kri na obližu, ki je bil domnevno prilepljen čez penis, pa policija še vedno ni odgovorila.Ë

Kresalova na zvezi

Kot je znano, je do tragičnega dogodka na Oražnovi 11 prišlo 2. februarja po 16. uri, policisti pa so bili o napadu psov obveščeni ob 16.30. Možje v modrem so na kraj dogodka prišli po osmih minutah. Poskušali so odvrniti napad psov na lastnika in sebe ter morali pri tem uporabiti strelno orožje. Kriminalisti so ogled začeli ob 18.46 in ga končali ob 21.50. Ministrico Kresalovo je policija o dogodku obvestila v eni uri in celo pred preiskovalnim sodnikom, kar po mnenju opozicijskih poslancev še dodatno povečuje sum v neodvisnost policijske preiskave.

Notranja ministrica v odgovoru na interpelacijo navaja, da jo je policija o dogodku telefonsko obvestila med 17.30 in 18. uro: » … torej v času, ko so se na kraju dogodka že zbirale novinarske ekipe in ko so policisti že zelo aktivno opravljali svoje naloge (zavarovali kraj dejanja, odvrnili napad psov na lastnika in nase, enega psa ustrelili – ta navedba ni resnična, saj je v obdukcijskem poročilu Nacionalnega veterinarskega inštituta navedeno, da so bili vsi trije bulmastifi pokončani s strelnim orožjem; op. p. –, prenesli poškodovanega lastnika psov v garažo, v tem času so bili na kraju tudi že reševalci Reševalne postaje Ljubljana). Ob tem je treba posebej poudariti, da me o varnostno relevantnih in potencialno odmevnih dogodkih obvešča generalna policijska uprave in en operativno-komunikacijski center območne policijske uprave, ki sicer obvešča preiskovalnega sodnika ali državnega tožilca.«

VEČ V TISKANI IZDAJI