Hilaree Nelson Svet24.si

Našli truplo slavne ameriške alpinistke

Savannah Graziano Svet24.si

Strelski obračun s policisti usoden za ubežnika ...

matej tonin vojska sta Necenzurirano

S Toninovimi oklepniki bi služil bivši šef SLS

nina krajnik-pl Reporter.si

Kam je izginila Sharon Stone iz Moravč, ki so jo ...

sesko slovenija Ekipa24.si

Van Basten, kje si zdaj?! Komentatorju Obrezu se ...

tilen-artač Odkrito.si

»Moje življenje je totalen žur«

ilicic Ekipa24.si

Mariborski navijači so komaj čakali na nove ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sprenevedanje predsedniške kandidatke Nataše Pirc Musar

Deli na:
Sprenevedanje predsedniške kandidatke Nataše Pirc Musar

Nataša Pirc Musar - Foto: Revija Zvezde

Musarjeva brez težav odgovarja na vprašanja, kaj bo počela in za kaj se bo zavzemala kot predsednica republike. Ko dobi neposredno vprašanje o zelo pomembni temi za Slovence (ali se bo zavzela za posthumno sodno rehabilitacijo bazoviških žrtev fašizma), pa kar naenkrat »še ni formalna predsedniška kandidatka«.

Predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar v intervjujih razlaga, kakšna bo kot predsednica republike in med drugim kaj konkretno si želi v zvezi s širitvijo pooblastil predsednika. Rada bi bila moralna avtoriteta na mestu predsednice. A izvedeli smo še za en primer, kjer je prišlo na dan njeno sprenevedanje.

Marko Bidovec, predsednik upravnega odbora ustanove »Bazoviški junaki in ostale žrtve fašizma« je nanjo naslovil vprašanje: ali bo kot predsednica RS storila vse, da se vsaj do stote obletnice ustrelitve (ta bo leta 2030) za bazoviške žrtve fašizma (Ferdo Bidovec, Fran Marušič, Alojz Valenčič in Zvonimir Miloš) doseže pravica in se jim povrne človekovo dostojanstvo, s tem, da se zanje v Italiji doseže posthumna sodna rehabilitacija za prve žrtve fašizma v Evropi. Marko Bidovec je sicer pranečak Ferda Bidovca. Bazoviške žrtve so bile ubite zaradi obrambe slovenskega jezika in slovenskega naroda pred fašizmom.


Bidovec je sprva vprašanje poslal na več naslovov od Musarjeve, med drugim na njeno odvetniško pisarno. Ko ni bilo nobenega odgovora, je sporočilo poslal tudi na uradni naslov njene predsedniške kampanje. A doživel je veliko razočaranje. Namesto Musarjeve je odgovorila njena predstavnica za odnose z javnostmi Darinka Pavlič Kamien.

Ta pravi, da mora Musarjeva kot nestrankarska kandidatka za predsednico svojo namero za kandidaturo »najprej potrditi s pet tisoč zbranimi veljavnimi podpisi volivcev in volivk. Šele takrat bo postala tudi formalna kandidatka. V tem trenutku ne prehitevamo dogodkov in se osredotočamo izključno na oblikovanje potrebne mreže podpornikov, ki nam bodo pomagali pri zbiranju teh glasov, kar bo uradno mogoče od ponedeljka, 22. avgusta, do 28. septembra.«

Musarjeva torej brez težav odgovarja na vprašanja, kaj bo počela in za kaj se bo zavzemala kot predsednica republike, ko pa dobi neposredno vprašanje o zelo pomembni temi za Slovence, kar naenkrat »še ni formalna predsedniška kandidatka«.