FyBh6rMXwAI53tj Svet24.si

Kitajski tigri v vojni v Ukrajini

profimedia-0781858226 Svet24.si

Erdogan na liniji z Zelenskim in Putinom

1683622374-dsc6483-01-1683622348169 Necenzurirano

Zasebniki še do 21 milijonov evrov, vrste v ...

vila frantar zabret pl Reporter.si

Slovenska milijonarja zamenjala vilo za pravo ...

messi Ekipa24.si

Messi zatresel svet! Pojasnil je, zakaj se ne ...

Harry je spet na sodišču Odkrito.si

Njegov boj proti medijem se stopnjuje!

quintana Ekipa24.si

Zdaj pa res ni več dvoma! Takole so Rogliča ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Naporen dan za Goloba v DZ: odgovarjati bo moral Mahniču, Godčevi ...

Deli na:
Naporen dan za Goloba v DZ: odgovarjati bo moral Mahniču, Godčevi ...

Predsednik vlade Robert Golob v DZ. - Foto: STA

S poslanskimi vprašanji predsedniku vlade Robertu Golobu in ministrom se bo danes začela redna marčevska seja DZ. Premier bo med drugim odgovarjal na vprašanja o zdravstveni reformi, zagotavljanju varnosti pri opravljanju digitalnih storitev ter ukrepih za spopadanje z naravnimi nesrečami.

Golobu bo vprašanje med drugim postavila vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec, in sicer o aktivnostih za zagotavljanje varnosti pri opravljanju digitalnih storitev na področju bančništva in gospodarstva.

Vprašanje poslanca SDS Žana Mahnič bo povezano s "poslovanji podjetij v neposredni ali posredni državni lasti, kadrovanjih v teh podjetjih in aktivnostih na področju pregona korupcije in gospodarskega kriminala z mednarodnimi elementi".

Iz vrst NSi bo predsednika vlade spraševala poslanka Iva Dimic, njeno vprašanje pa je povezano z zdravstveno reformo. Vladi očita neučinkovitost in zamude pri izvajanju reforme, zanima jo tudi, kakšne so konkretne rešitve na tem področju.

Vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic pa bo na Goloba naslovil vprašanje o ukrepih vlade za boljšo pripravljenost in spopadanje z naravnimi nesrečami.

Po današnjih poslanskih vprašanjih članom vlade se bo vsebinski del seje začel v torek, ko bodo poslanci po vetu državnega sveta znova odločali o noveli zakona o davčnem potrjevanju računov ter se lotili resolucije o dolgoročnem programu razvoja in opremljanja Slovenske vojske.