hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Naporen dan za Goloba v DZ: odgovarjati bo moral Mahniču, Godčevi ...

Deli na:
Naporen dan za Goloba v DZ: odgovarjati bo moral Mahniču, Godčevi ...

Predsednik vlade Robert Golob v DZ. - Foto: STA

S poslanskimi vprašanji predsedniku vlade Robertu Golobu in ministrom se bo danes začela redna marčevska seja DZ. Premier bo med drugim odgovarjal na vprašanja o zdravstveni reformi, zagotavljanju varnosti pri opravljanju digitalnih storitev ter ukrepih za spopadanje z naravnimi nesrečami.

Golobu bo vprašanje med drugim postavila vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec, in sicer o aktivnostih za zagotavljanje varnosti pri opravljanju digitalnih storitev na področju bančništva in gospodarstva.

Vprašanje poslanca SDS Žana Mahnič bo povezano s "poslovanji podjetij v neposredni ali posredni državni lasti, kadrovanjih v teh podjetjih in aktivnostih na področju pregona korupcije in gospodarskega kriminala z mednarodnimi elementi".

Iz vrst NSi bo predsednika vlade spraševala poslanka Iva Dimic, njeno vprašanje pa je povezano z zdravstveno reformo. Vladi očita neučinkovitost in zamude pri izvajanju reforme, zanima jo tudi, kakšne so konkretne rešitve na tem področju.

Vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic pa bo na Goloba naslovil vprašanje o ukrepih vlade za boljšo pripravljenost in spopadanje z naravnimi nesrečami.

Po današnjih poslanskih vprašanjih članom vlade se bo vsebinski del seje začel v torek, ko bodo poslanci po vetu državnega sveta znova odločali o noveli zakona o davčnem potrjevanju računov ter se lotili resolucije o dolgoročnem programu razvoja in opremljanja Slovenske vojske.