Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kordiš bo Janšo spraševal o odnosu vlade do kriminalnih združb

Deli na:
Kordiš bo Janšo spraševal o odnosu vlade do kriminalnih združb

Miha Kordiš - Foto: Bobo

Redna januarska seja DZ se bo danes začela s poslanskimi vprašanji vladni ekipi. Premier Janez Janša bo med drugim odgovarjal na vprašanje dolgotrajnih posledic šolanja na daljavo ter na vprašanje v zvezi z odnosom vlade do kriminalnih združb in njihovega delovanja. Premier bo odgovarjal na več vprašanj v funkciji ministra za zdravje.

V zvezi z odnosom vlade do kriminalnih združb in njihovega delovanja bo Janšo danes vprašal poslanec Levice Miha Kordiš. Natančneje vprašanje ni obrazloženo.

Vodja poslancev SAB Maša Kociper bo predsedniku vlade zastavila vprašanje, ki se nanaša na poglede vlade in njenega predsednika o dolgotrajnih posledicah šolanja na daljavo. Med drugim jo zanima, ali se vlada zaveda negativnih posledic dolgotrajnega zaprtja šol za otroke in zakaj se ni odločila za uporabo t. i. mešanih modelov, ki jih je pripravilo ministrstvo za izobraževanje. Kociprova Janšo še sprašuje, kdaj bodo osnovne in srednje šole odprte za vse in po celotni državi.

V zvezi s šolanjem na daljavo bo na vprašanje več poslancev odgovarjala tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec.

V funkciji ministra za zdravje pa bo Janša, ki ta resor vodi po odstopu Tomaža Gantarja, odgovarjal med drugim na vprašanje v zvezi z vodenjem statistike okuženih s covidom-19, v zvezi z vrednotenjem dela medicinskega osebja, v zvezi z ugotovitvami zdravstvenega inšpektorata glede cepljenja proti covidu-19 in glede posledic epidemije koronavirusa na nadaljnje delovanje javnega zdravstva v Sloveniji.