UVODNA rudnik radomlje frantar zabret Igor Kupljenik Svet24.si

Razkošje slovenskih milijonarjev na 920 ...

morski-pes Svet24.si

Morski psi v Braziliji so na kokainu

schellenburg Necenzurirano

Kdo je plačal 8 tisoč evrov za kvadrat v ...

iztok seljak Saso Radej Reporter.si

»Do konca sprijeno!« Nemoralni slovenski ...

tadej pogacar urska zigart 24 pm Ekipa24.si

Tadej Pogačar spet vrhunsko, a zdaj z besedami! ...

Tadej Pogačar, Urška Žigart Njena.si

Zaradi te poteze Tadeja Pogačarja se sprašujejo,...

tadej pogacar tour pm Ekipa24.si

Premalo? Ravno prav? Koliko je na Touru zaslužil ...

Slovenija

Dekleta so ga opisala kot spolnega predatorja: Mustafa Alnajjar obtožen posilstva 17-letnice v Ljubljani

Deli na:
Dekleta so ga opisala kot spolnega predatorja: Mustafa Alnajjar obtožen posilstva 17-letnice v Ljubljani

Obdolženec za posilstvo Mustafa Alnajjar (levo od Faile Pašić v hidžabu) ob Urški Klakočar Zupančič in Marti Kos po volilni zmagi Gibanja Svoboda. - Foto: Bobo

Pred tremi meseci smo pri Reporterju prvi objavili zgodbo o tem, da je palestinski imetnik azila Mustafa Alnajjar obdolžen za posilstvo dekleta septembra lani v Ljubljani. Od tožilstva smo zdaj prejeli pojasnilo, da so zoper Alnajjarja vložili obtožnico.

Dekle je bilo v času, ko je prijavilo posilstvo, staro komaj 17 let, za čudo pa tožilka Alenka Jesenko kljub kazenski ovadbi policije zoper Alnajjarja na okrožno sodišče v Ljubljani zanj ni predlagala pripora. Alnajjarja so nam sicer dekleta, s katerimi smo govorili, opisala kot spolnega predatorja. Od več njih smo izvedeli, da postane tedaj, ko od deklet ne dobi, kar si želi, žaljiv in zelo neprijeten.

Afera posilstva: nova pričevanja deklet o spolnem predatorju na prostosti

No, zdaj smo po poizvedovanju na ljubljanskem tožilstvu o tem, ali je sodna preiskava glede njega že zaključena, izvedeli, da so zoper njega pred dvema mesecema (torej malo za razkritjem zadeve Reporterju) na okrožno sodišče v Ljubljani vložili obtožnico za kaznivo dejanja posilstva. O tem, kako ažurno bo potekalo sojenje, bomo obveščali javnost.

Zadeva je sicer sprožila večje zanimanje, saj je bil Alnajjar do pred nekaj meseci zasebni partner od znane humanitarke in aktivistke Faile Pašić. Ta ga je na volilni večer 24. aprila letos celo pripeljala na slavje v volilni štab stranke Gibanje Svoboda, tako da se je znašel na fotografijah ob Urški Klakočar Zupančič in ostalih vodilnih iz stranke.

Iz Svobode so sicer sporočili, da z njim nimajo nič. So pa imeli s Pašićevo, ki je sodelovala v njihovem volilnem štabu. Zaposlili so jo v stranki na področju odnosov z javnostmi, ko je zgodba prišla v javnost, pa so se z njo sporazumno razšli.

Alnajjar je do razkritja prijave posilstva raznašal hrano za podjetje Wolt, nakar so z njim prekinili sodelovanje. Kaj počne zdaj? Naši viri pravijo, da po Ljubljani vozi taksi.