Revija Reporter
Slovenija

Škandal: Zavrgli ovadbo zoper zloglasnega Stephana s Kemijskega inštituta

Nenad Glücks

24. nov. 2019 20:00

Deli na:

Michel Stephan na sojenju zaradi napeljevanja k uboju dr. Janeza Plavca.

Primož Lavre

Razkrivamo, kako je ljubljanska okrožna tožilka Petra Vugrinec pred kazenskim pregonom zaščitila zloglasnega libanonskega kemika dr. Michela Stephana in njegovo (nekdanjo) partnerko dr. Barbaro Mohar. Stephan je bil maja letos že obsojen na osem let zapora zaradi napeljevanja k uboju dr. Janeza Plavca, enega vodilnih na Kemijskem inštitutu.

Kako so se na ljubljanskem okrožnem tožilstvu odzvali na prošnjo, naj navedejo razloge, zaradi katerih je tožilka Vugrinčeva zavrgla ovadbo zoper Michela Stephana in Barbaro Mohar- nekdanja zaposlena na Kemijskem inštitutu v Ljubljani.

Katera je bila prva ogromna usluga, ki jo je ista tožilka maja letos že naredila Stephanu.

Zakaj je po besedah sodnika Zvjezdana Radonjića skoraj nemogoče, da Stephan in Moharjeva ne bi bila vpletena v umor direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika, ki je Stephana odstranil z inštituta.

Kaj nam je odgovorila Barbara Mohar na vprašanje, ali je bila vpletena v umor Janka Jamnika.

Kaj so nekdanji sodelavci s Kemijskega inštituta na sodišču razkrili glede aktivnosti Stephana in Moharjeve v tej ustanovi.

S prodajo česa je po besedah zaposlenih s Kemijskega inštituta Stephan po svoji francoski firmi služil na stotine tisoč evrov.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24