stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sistem Huawei Solar pretvarja sončno energijo v elektriko

Deli na:
Sistem Huawei Solar pretvarja sončno energijo v elektriko

Predstavitveno vozilo Huawei SOLAR Roadshow - Foto: Huawei

Svetovni dan Zemlje je priložnost, da še dodatno izpostavimo pomembnost trajnostnega in okoljskega vidika v naših življenjih. Huawei je zato pripravil Huawei SOLAR Roadshow, ki v opremljenem vozilu javnosti predstavlja njihove rešitve s področja izkoriščanja energije sonca.

Predstavitveno vozilo Huawei SOLAR Roadshow se je mudilo v Ljubljani, njegova notranjost pa javnosti predstavlja delovanje Huawei rešitev za pametnejše sončne elektrarne.

Obnovljivi viri energije so korak proti bolj trajnostni prihodnosti. Sploh priljubljenost sončne energije iz leta v leto narašča, saj je poleg okolju prijaznega pristopa do pridobivanja energije to tudi učinkovit in stroškovno ugoden vir. Huawei si je prizadeval združiti svoje poslanstvo uvajanja inovacij in hkrati omogočiti izkoriščanje obnovljivih virov energije, da bi opolnomočil vsakega posameznika, dom in organizacijo. Z lastnim razvojem je tehnološki gigant tako prišel do nove rešitve za poslovne objekte in rezidenčne odjemalce, ki je zasnovana tako, da združuje optimalne stroške električne energije in aktivne varnosti.

Na dogodku v Ljubljanu je Huawei skupaj s partnerskim podjetjem SKE predstavil sistem za sončne elektrarne, ki izstopa z rabo umetne inteligence in se popolnoma prilagaja potrebam vsakega uporabnika. Gre za sistem Huawei Solar, ki sončno energijo pretvarja v električno energijo. Napaja lahko najrazličnejše električne porabnike, obenem pa naredi sončno elektrarno pametno. Pri Huaweiju pravijo, da je rešitev sestavljena iz več naprav, ki uporabljajo internet ali digitalne povezave za komunikacijo med razsmernikom, optimizatorjem in baterijo, krmili pa jo umetna inteligenca ter tako uporabnikom zagotavlja veliko bolj učinkovit in ekonomičen način oskrbe z električno energijo v primerjavi z obstoječo ponudbo na trgu. Sistem je zgrajen modularno, zato je možna tudi popolna samooskrba – na voljo so rešitve od dveh do več deset kWh zmogljivosti.

Foto: Huawei - Huawei rešitve za pametnejše sončne elektrarne

Glavna prednost, ki jo izpostavlja Huawei za svojo rešitev za sončne elektrarne je uporaba umetne inteligence. Z njeno pomočjo se celoten sistem nauči navad in potreb uporabnikov ter temu primerno shranjuje in porablja energijo. Omogoča tudi avtomatizacijo procesov za izkoriščanje vedno najugodnejše cene energije.



Sebastjan Brajer, vodja za Digital Power pri Huawei Technologies Slovenija, je povedal, da so rešitve Huawei Solar »slovenskim podjetjem in gospodinjstvom na voljo preko partnerskega podjetja SKE in domačih sistemskih integratorjev. Prepričan sem, da bodo kupci prepoznali dodatno vrednost pametnih rešitev, ki lahko še dvignejo učinkovitost novih ali obstoječih sončnih elektrarn in jim tako pomagajo še dodatno znižati stroške električne energije. Huawei rešitve za sončne elektrarne imajo kar 10-letno tovarniško garancijo, ki jo je mogoče še podaljšati do 20 let, kar dodatno priča o kakovosti rešitev.«

Baterije Luna Smart so pomemben del sistema in skupaj z optimizatorjem poskrbijo za polno izrabo potenciala sončne elektrarne. Optimizator lahko upravlja veliko panelov naenkrat in spremlja delovanje sistema, da lahko posamezen sončni panel kar se da najbolje izkoristimo. Razsmerniki nato električno energijo, ki smo jo pridobili prek panelov pošiljajo skladno z nastavitvami porabnikom, v baterijo ali nazaj v omrežje. Podatke o delovanju prek povezave v realnem času pošilja Huawei SmartLogger, uporabnik pa delovanje Huawei Solar spremlja enostavno prek aplikacije.

»Huawei nudi vodilne rešitve Smart PV za upravljanje energije v sončnih elektrarnah. V njih je vgrajenega več kot 30 let strokovnega znanja na področju digitalne informacijske tehnologije. Z integracijo umetne inteligence in oblaka Huawei nadalje povezuje številne najnovejše IKT-tehnologije s fotovoltaiko za optimalno proizvodnjo energije, s čimer postane sončna elektrarna zelo učinkovita, varna in zanesljiva,« je še dodala Gordana Kisilak, vodja odnosov z javnostmi in korporativnega komuniciranja Huawei Slovenija.