Revija Reporter
Magazin

Podrobnosti Huaweieve nove zelene razvojne rešitve

Reporter

25. jul. 2022 12:05 Osveženo: 12:08 / 25. 7. 2022

Deli na:

Win-Win Huawei Innovation Week je potekal od 18. do 21. julija v Shenzhenu na Kitajskem. Skupaj z globalnimi operaterji, strokovnjaki iz industrije in mnenjskimi voditelji Huawei raziskuje številna področja, vključno s 5.5G, zelenim razvojem in digitalno transformacijo, v želji, da skupaj dosežejo preboj v digitalnem gospodarstvu.

Rešitev se osredotoča na inovacije na treh področjih. Izvajanje popolnoma na prostem: z uporabo inovativnih materialov the industry-leading blade power module podpira 2G, 3G, 4G in 5G na enem mestu. Vodilna rešitev One Blade One Site ima 97-odstotno energetsko učinkovitost (SEE). Drugo področje je visoka stopnja integracije: ultraširokopasovni RF moduli in večpasovne antene so integrirani v poenostavljena mesta.

Philip Song

Huawei

Edinstvena tehnologija "unique signal direct injection feeding" (SDIF) je sposobna realizirati ničelne izgube z ničelnimi kabli znotraj večpasovnih anten, kar povečuje telekomunikacijsko energetsko učinkovitost (TEE) opreme. Na področju učinkovite uporabe obnovljive energije uvaja rešitve, kot sta Huaweieva optimizacija fotonapetostnega shranjevanja na osnovi umetne inteligence in iPV senčenje za zmanjšanje izgub, se uporabljajo za povečanje učinkovitosti uporabe obnovljive energije.

Rešitev prinaša tudi inovacije tudi na omrežni ravni rešitev vsebuje inovacije na treh področjih:

  • Povsem optična povezljivost: rešitev z nadgradnjo celotnega omrežja z električnega preklapljanja na optično preklapljanje izboljša energetsko učinkovitost za približno 10-krat, medtem ko zamenjava bakra za optična vlakna dodatno izboljša energetsko učinkovitost za približno petkrat.
  • Poenostavitev: zmožnost večstoritvene obdelave usmerjevalnikov Huawei rešitvi omogoča integracijo štirih enot opreme v eno. Rešitev posodobitvijo SDH nadomešča več omaric na mesto z enim sub-rack, kar znatno zmanjša količino potrebnega prostora za opremo in hkrati izboljša energetsko učinkovitost omrežja (NEE). Nenehne inovacije v optičnem prenosnem omrežju (OTN) so omogočile tudi, da ultraširokopasovna rešitev Super C120+L120 podpira zmogljivost vlakna na skoraj 100 Tbit/s, kar pomeni, da lahko 1 milijon uporabnikov hkrati gleda filme na spletu prek enega samega vlakna v debelini lasu.
  • Inteligenca: rešitev podpira inteligentno dinamično mirovanje usmerjevalnikov in samodejno prilagaja frekvenco posredovanja omrežnih procesorjev glede na spremembe v številu uporabnikov.

"Ker se infrastruktura IKT še naprej razvija od 5G in F5G do 5.5G in F5.5G bodo zelena omrežja ovrednotena glede na indeks intenzivnosti ogljika v omrežju (NCIe) ter tako postala ključni del prihodnjih ciljnih omrežij. Glavni cilj naše rešitve, ki smo jo predstavili danes, je pomagati operaterjem pri sistematični izgradnji zelenih omrežij, ki hkrati obravnavajo rast števila uporabnikov in zmanjšanje emisij ogljika," je pojasnil Song in povedal, da so rešitve namenjene pomoči operaterjem pri sistematičnem izboljšanju energetske učinkovitosti omrežja.

Ryan Ding

Huawei