nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Huaweijev pogled v preteklost in načrti za prihodnost

Deli na:
Huaweijev pogled v preteklost in načrti za prihodnost

Liang Hua, predsednik koncerna Huawei - Foto: Huawei

Tehnologija & Trajnostni razvoj: vsakdo je vključen je dogodek, ki ga je Huawei organiziral v sodelovanju z Mednarodno zvezo za varstvo narave (IUCN). Na njem so predstavili nov program Seeds for the Future 2.0 in Trajnostno poročilo 2020.

Osrednja točka dogodka je bila predstavitev programa Seeds for the Future 2.0. V digitalnem gospodarstvu imajo digitalni talenti vse pomembnejšo vlogo pri spodbujanju digitalne preobrazbe in gospodarske rasti. Huawei je zavezan k pomoči pri razvoju digitalnih talentov v državah, v katerih deluje. Napovedujejo, da bodo v ta program vložili 150 milijonov ameriških dolarjev in pomagali študentom in mladim pri izboljšanju njihovih digitalnih spretnosti. Že leta 2008 so začel uvajati programe za razvoj talentov s štipendijami, tehnološkimi tekmovanji in usposabljanjem za digitalne veščine ter v te programe vložil več kot 150 milijonov ameriških dolarjev.  

»Verjamemo, da mora biti tehnologija osredotočena na ljudi,« je v poročilu povedal Tao Jingwen, član upravnega odbora in predsednik odbora CSD v podjetju Huawei. »Tehnologija mora služiti ljudem na način, ki v celoti spoštuje njihove pravice z zagotavljanjem informirane izbire in soglasja.«



Huawei obravnava kibernetsko varnost in zaščito zasebnosti kot svoji prioriteti. Leta 2020 je Huawei objavil Okvirje za zmožnost zaupanja in merila za ocenjevanje (Software Process Trustworthiness Capability Framework and Assessment Criteria), s čimer je vzpostavil celoten sklop mehanizmov za izdelavo zanesljivega kodiranja. Lani je podjetje podpisalo sporazume o obdelavi podatkov z več kot 5.000 dobavitelji in izvedlo obsežno skrbno preverjanje, da bi zagotovilo skladnost.

Že 13. leto zapored pa so izdali tudi svoje letno poročilo – Trajnostno poročilo 2020. V njem pojasnjujejo napredek na štirih trajnostnih strategijah – digitalno vključevanje, varnost in zanesljivost, varstvo okolja ter zdrav in harmoničen ekosistem.