Revija Reporter
Slovenija

Se nam s 1. aprilom obeta popolno zaprtje?

Reporter
1 345

25. mar. 2021 11:35 Osveženo: 12:07 / 25. 3. 2021

Deli na:

Mateja Logar, vodja strokovne skupine za covid-19: "Potekajo pogovori o nadaljnjih ukrepih."

Bobo

Strokovna skupina za covid-19 bi lahko vladi predlagala, da bi zaradi naglega širjenja epidemije in vse več bolnih v bolnišnicah od 1. do 12. aprila povsem zaprli državo.

Po poročanju spletnega portala Siol naj bi strokovna skupina za covid-19, ki jo vodi Mateja Logar, vladi lahko predlagala, da bi zaradi naglega širjenja epidemije in vse več bolnih v bolnišnicah od 1. do 12. aprila povsem zaprli državo. Strokovna skupina naj bi tako po ponovnem preverjanju podatkov o dogajanju pri nas in po Evropi formalno predlagala, kako ravnati v začetku aprila, ko bodo tudi velikonočni prazniki.

Kot navaja spletni portal 24ur.com, je vodja svetovalne skupine Mateja Logar na njihovo vprašanje, ali drži, da bo svetovalna skupina vladi predlagala popolno zaprtje države od 1. do 12. aprila, odgovorila, da "potekajo pogovori o nadaljnjih ukrepih".

Vlada je v sredo ob slabšanju epidemiološke slike sicer že spremenila nekatere omejitvene protikoronske ukrepe. Policijska ura bo po novem krajša, hkrati pa se tri regije znova barvajo v rdečo: koroška, obalno-kraška in goriška. Šole in trgovine ostajajo odprte. Za vstop v Slovenijo pa bo posameznik po novem potreboval negativni PCR-test.

V sredo so sicer v Sloveniji po vladnih podatkih ob 6432 PCR testih potrdili 1164 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je bil tako 18,1-odstoten. V bolnišnicah se zdravi 501 bolnik, kar je eden več kot dan prej, intenzivno terapijo pa jih potrebuje 106, kar je sedem več kot dan prej. Umrli so štirje bolniki s covidom-19.

Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb je naraslo na 882, po torkovih podatkih je namreč znašalo 855.