stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SDSM: Kako KPK napreduje s preiskavo Virantovega nakupa letalskih kart?

Deli na:
SDSM: Kako KPK napreduje s preiskavo Virantovega nakupa letalskih kart?

Foto: Bobo

Kaj je z rezultati preiskave nakupa letalskih vozovnic ministra Gregorja Viranta, v SDM sprašujejo protikorupcijsko komisijo. Zdi se, da je "zamolčanje ter rezultatov in afere ena izmed koalicijskih točk Vlade Alenke Bratušek," pravijo.

Objavljamo izjavo SDM:

Kdaj bo KPK podala rezultate preiskave v zvezi z moralno mesijo slovenske politike?

V mesecu maju in juniju je odjeknila afera v zvezi z nakupom letalskih kart ministra Viranta. Takrat se je KPK zavezala, da bo preiskala ves primer, a do danes se nam zdi, da je zamolčanje ter rezultatov in afere ena izmed koalicijskih točk Vlade Alenke Bratušek.

V primeru blazno poceni letalskih kart, do katerih je povsem neopravičeno bil deležen tudi Gregor Virant, je krožilo več pripovedk s strani ministra Viranta. Težave z obrazložitvijo so imeli tudi pri nacionalnem letalskem prevozniku.

Zadnja gradiva in poročanja medijev so dokazala, da so bile letalske vozovnice, s katerimi je Gregor Virant letel v Frankfurt in Skopje, iz prodajnega razreda R. Slednje so za lete v poslovnem razredu namenjene izključno zaposlenim v Adrii Airways in samo za službene namene.

Seveda sta možna scenarija samo dva, prvi, pri katerem je bil minister Virant deležen neopravičenih popustov in ugodnosti s strani obubožanega letalskega prevoznika, ali pa je bil Gregor Virant v tem času zaposlen pri Adrii Airways.

Še vse do danes ni slovenska javnost bila seznanjena z rezultati preiskave, čeprav so dokazi sami dokazali, da je šlo za očitno zlorabo ter oškodovanje nacionalnega letalskega prevoznika, katerega proračun smo že prevečkrat v preteklosti dokapitalizirali prav vsi davkoplačevalci v Sloveniji.

Komisijo za preprečevanje korupcije pozivamo, da z rezultati preiskave čim prej seznani širšo slovensko javnost, saj ne odobravamo tega, da moralne nauke delijo prav tisti, kateri imajo prste do dna v marmeladi.

Slovenska demokratska mladina