sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Černač: Pasivizacija volilnega telesa

Deli na:
Černač: Pasivizacija volilnega telesa

Foto: Primož Lavre

Podpredsednik SDS Zvonko Černač je v nocojšnjem odzivu na rezultate vzporednih volitev poudaril, da "je prav, da počakamo uradne rezultate". Ob tem je dodal, da bi si želel, da glasovi ne bi bili preveč polarizirani, kajti Slovenija potrebuje trdno in stabilno vlado.

Janez Janša, predsednik SDS, ki se je po rezultatih vzporednih volitev s 26,5 odstotka glasov uvrstila na drugo mesto za Listo Zorana Jankovića, izidov še ni komentiral.

Stranki SDS so sicer ankete pred volitvami kazale prepričljivo zmago. Černač je ob tem dejal, da so kampanjo gradili na soočenju programov in da so te vsebine v prvem delu kampanje tudi bile pomembne, v zadnjih desetih dneh pa so v ospredje prišle druge teme, kar je del volilnega telesa obrnilo v pasivizacijo.


Černač se ob tem zahvalil volivcem, ki so glasovali za SDS ter za njihov "konkreten odličen program" ter ekipo, ki ga je pripravila. Na vprašanje, ali je SDS, če bo v opoziciji, pripravljena sodelovati z Jankovićevo listo, pa je odvrnil, da je bila SDS vedno pripravljena sodelovati, a so to odklonili drugi. "Vedno smo delovali na konstruktiven način in želeli pomagati k boljšemu položaju Slovenije," je poudaril Černač.

Predsednik stranke Janez Janša ima po njegovih besedah še vedno vso podporo. Glede možnosti novih predčasnih volitev v primeru, če zmagovalec ne bo mogel sestaviti koalicije, pa je dejal, da si tega ne želi. "Želim si, da bi lahko Slovenija končno zadihala s polnimi pljuči. Se pa bojim, da tak rezultat, če bo na koncu obveljal, ni najboljša popotnica temu, pa ne zaradi SDS," je še pojasnil podpredsednik stranke Černač.

Še pred objavo izidov vzporednih volitev je sicer nekdanji notranji minister Dragutin Mate izrazil prepričanje, da se za prihodnost stranke ni bati, ne glede na rezultat volitev. SDS ima namreč zelo močno članstvo, je zelo razširjena in ima odbore v vseh občinah po Sloveniji, je še poudaril Mate.