janez janša Dobra karma

Janez Janša: hladen je le na videz, v resnici ...

ženska, spodnjice Svet24.si

Spoštuj in ljubi svojo češpljo: o orgazmih in ...

cerar pocivalsek sarec bobo Reporter.si

Počivalšek okrivil Šarca: Neustrezen način ...

zdravko-počivalšek Svet24.si

Pokleknili so na koruzo, a pokora še ni prinesla ...

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

Adi Smolar Njena.si

Kaj se dogaja z zaljubljenim Adijem Smolarjem?

hana Njena.si

Sanjski moški: Hana po hujšanju povsem drugačna

Slovenija

Revizijska komisija zavrnila zahtevek za revizijo pri razpisu za prečkanje Glinščice

Deli na:
Revizijska komisija zavrnila zahtevek za revizijo pri razpisu za prečkanje Glinščice

Foto: Facebook

Državna revizijska komisija je zavrnila zahtevek za revizijo pri razpisu za gradnjo viadukta Glinščica na železniški progi Divača-Koper, ki ga je podal prvotno izbrani konzorcij podjetij Markomark Nival, Nival Invest in Ekorel, je poročala TV Slovenija. Nov razpis bo po njihovih informacijah najverjetneje objavljen prihodnji teden.

Komisija je po poročanju televizije o zavrnitvi zahtevka po pošti že obvestila konzorcij podjetij in družbo 2TDK.

2TDK je razpis objavil lanskega marca, nato pa ga je avgusta razveljavil. Referenca najcenejšega ponudnika namreč ni bila ustrezna, ostali dve ponudbi pa naj bi krepko presegali ocenjeno vrednost. Pri referenci je sporna višina zidu, ki ga je Markomark Nival zgradil v Pesnici in ki naj ne bi presegala osmih metrov, kot trdijo v podjetju.

Revizijska komisija je nato od konzorcija prejela zahtevek za revizijo. 2TDK po njihovih navedbah med drugim ni z ničemer pojasnil konkretne vsebine dodatnih preverjanj in zakaj je ugotovil neustreznost reference.Revizijska komisija je v revizijskem postopku ugotovila, da na podlagi pridobljenih gradiv še ne more ustrezno ugotoviti dejanskega stanja v zadevi. Zato je strokovnjakoma mariborske fakultete za gradbeništvo naročila izdelavo strokovnega mnenja.

Izvedenca sta po neuradnih informacijah ugotovila, da je zid prenizek. Zid je po njunih ugotovitvah visok med štirimi in šestimi metri. Poglobitve so mogoče, vendar nikjer ne presegajo dodatnega metra, višina zidu pa bi morala pri tem javnem naročilu presegati osem metrov.

V podjetju Markomark so za Televizijo Slovenija danes povedali, da se bodo prijavili tudi na nov razpis, saj da ni razloga za izločitev. 2TDK naj bi ga po neuradnih informacijah televizije objavil prihodnji teden ter ga omejil na mesec dni in vrednost približno deset milijonov evrov. Če ne bo pritožb, bi z deli lahko začeli poleti.

loading...
Loading...