pozar2.resized Svet24.si

FOTO: Velika hala je gorela kot bakla

IMG-1488434172d8b4131d30e792e08badfd-V Svet24.si

FOTO: Huda nesreča na gorenjski avtocesti: ...

marinka-pečjak Svet24.si

Pionirka novih jedi in okusov v slovenskih ...

miran mihelic-facebook2 Reporter.si

Nepotizem in klientelizem v državni agenciji: od ...

božo-dimnik Necenzurirano

Vsa naključja Boža Dimnika #komentar

Damjan Murko Odkrito.si

Kako daleč bo šel Damjan Murko?

kubiak Ekipa24.si

Takole je Poljak skočil na URNAUTA! Poglejte si ...

Slovenija

Le dve prijavi na razpis za evropska tožilca - oba kandidata sta bila prvič nesprejemljiva za Janšo

Deli na:
Le dve prijavi na razpis za evropska tožilca - oba kandidata sta bila prvič nesprejemljiva za Janšo

Predsednik vlade Janez Janša - Foto: Bobo

Ministrstvo za pravosodje je prejelo dve prijavi na ponovljeni razpis za evropska delegirana tožilca iz Slovenije, so za STA potrdili na ministrstvu. Da sta se prijavila tudi na novi razpis, sta sicer pred tem sama sporočila tožilca Matej Oštir in Tanja Frank Eler, ki sta bila izbrana že na prvem razpisu.

Na pravosodnem ministrstvu so danes za STA sporočili, da so prejeli dve prijavi na razpis za delegirana tožilca za evropsko javno tožilstvo iz Slovenije, ki se je zaključil v ponedeljek.

Oštir in Frank Elerjeva sta pred tem medijem potrdila, da sta se prijavila tudi na ponovljeni razpis. Državnotožilski svet (DTS) je njiju izbral že po prvem razpisu, a se vlada ni seznanila s predlogom, ampak je postopek razveljavila. Po videnju vlade bi moral namreč DTS predlagati po tri kandidate za vsako mesto, torej skupaj šest kandidatov, medtem ko je DTS predlagal samo dva.

Ministrstvo je nato objavilo nov razpis, glede na to, da so zdaj prejeli samo dve prijavi, pa ni jasno, kaj sledi. STA na odgovor še čaka.

Že v torek so na ministrstvu navedli, da si želijo in prizadevajo za konstruktivno sodelovanje vseh deležnikov za čim prejšnje imenovanje delegiranih tožilk oziroma tožilcev.

Državnotožilski svet, ki izbira med prijavljenimi kandidati in predlog posreduje vladi, je namreč ob objavi ponovljenega razpisa opozoril, da je ta nezakonit. Kot je sporočil, bi ob odsotnosti razlage zakonskih določb s strani sodišča s ponovnim odločanjem sledil vladni arbitrarni razlagi predpisov in s tem pritrdil njenemu nezakonitemu odločanju.

Loading...