Revija Reporter
Slovenija

Reporterjev urednik Šurla: Odvetnik Stušek zavaja, Reporter lahko objavi imeni zakoncev Login!

STA

11. maj. 2018 18:19 Osveženo: 18:57 / 11. 5. 2018

Deli na:

Urednik revije Reporter Magazin Silvester Šurla je sporočilo odvetniške pisarne Stušek, da je višje sodišče v ključnih delih potrdilo začasno odredbo okrajnega sodišča, ki je podjetju Reporter Media prepovedovala objavljati podatke iz zasebnega življenja zakoncev Login, označil kot zavajanje. Kot je dejal, je sodišče v ključnem delu pritrdilo njim.

Ljubljansko okrajno sodišče je namreč podjetju Reporter Media, ki izdaja Reporter Magazin, konec lanskega leta prepovedalo objavljati podatke iz zasebnega življenja zakoncev Login, ki sta v javnosti postala znana z razvojem in prodajo podjetja Outfit7. Podjetje je zato takrat ustavilo izdajo revije, čeprav je bila ta že natisnjena. Podjetje se je na odločitev pritožilo.

Iz odvetniške pisarne Stušek, ki v tem primeru zastopa Loginova, so danes sporočili, da je višje sodišče odločilo o pritožbi, pri tem pa da je v ključnih delih pritožbo zavrnilo in potrdilo začasno odredbo okrajnega sodišča.

Šurla je, kot je dejal v odzivu za STA, odločitev višjih sodnikov prejel popoldne, po prebranem pa zaključuje, da odvetniška pisarna Loginovih zavaja. Kot namreč izhaja iz sklepa, ki ga je posredoval tudi STA, so višji sodniki njihovi pritožbi delno ugodili in začasno odredbo delno razveljavili.

Zavrnili so predlog Loginovih, da se reviji prepove objavo podatkov o prejšnjih imenih in priimkih Ize in Sama Logina ter o razlogih za to, da sta jih spremenila. Zavrnili so tudi predlog za prepoved objave fotografij iz družinskih albumov in objavo fotografij iz časa šolanja obeh, v primeru Sama Logina pa tudi predlog za prepoved objave podatka o tem, v katerih krajih se je šolal. Znižali so še denarno kazen v primeru, da bi revija kršila delno odredbo v delu, v katerem ni bila razveljavljena, in sicer s 100.000 na 50.000 evrov.

S tem so po prepričanju Šurle Reporter Medii pritrdili v ključnem delu. Prepričan je namreč, da je bil glavni razlog, da sta Loginova podala predlog za začasno odredbo v tem, da se ne bi objavljalo njunih nekdanjih imen in priimkov in razlogih za njihovo spremembo.