Revija Reporter
Slovenija

(PODKAST) Kar počne Janša z Novo Slovenijo, že meji na politično psihopatstvo

Reporter
8 669

23. okt. 2024 18:00 Osveženo: 18:01 / 23. 10. 2024

Deli na:

Janez Janša in Matej Tonin

Robert Balen

Kdo odstavlja Roberta Goloba in ima ključe do predčasnih volitev? Zakaj se tako silovito v Novo Slovenijo zaganja predsednik SDS Janez Janša? Kaj se dogaja v zakulisju slovenske politike tako na levi kot desni, v novi epizodi Reporterjevega podkasta debatirata Igor Kršinar in Silvester Šurla.

Provladni portal Siol je v začetku tedna presenetil z naslovno zgodbo pod mastnim naslovom Kaj pa, če bo Robert Golob odstopil?

Še isti dan je bila objavljena javnomnenjska raziskava agencije Ninamedia, v kateri so anketirance spraševali Kdo bi bil najprimernejši za predsednika Gibanja Svoboda, če bi se Robert Golob umaknil? Največ, 43 odstotkov, jih na tem mestu vidi predsednico DZ Urško Klakočar Zupančič, drugi z 18 odstotki pa je finančni minister in podpredsednik vlade Klemen Boštjančič.

Kdo odstavlja Roberta Goloba, ki ga je pred tednom dni doletela policijska ovadba? Smo res že na pragu predčasnih volitev?

Reporter podcast lahko poslušate/gledate na spodnjih platformah:

    APPLE PODCASTS

    SPOTIFY

    YOUTUBE

Zakaj se je pri spodletelem referendumu o JEK 2 v resnici politično spet aktiviral Gregor Golobič? Res pomaga pri ustanavljanju nove levosredinske stranke, ki bi pobrala razočarane volivce Gibanja Svoboda? Bo »novi obraz« levice na naslednjih parlamentarnih volitvah evropski poslanec, pred tem pa dolgoletni župan Kočevja Vladimir Prebilič?

Agencija Ninamedia je Platformi sodelovanja namerila 3,3-odstotno podporo. Čigave glasove pobira Anže Logar?

Nova Slovenija je v soboto dobila novega/starega predsednika. Ob tem pa se je vnela vojna med Janezom Janšo in Matejem Toninom na družbenem omrežju x. Dan pred kongresom pa je Toninu skočil v hrbet še Lojze Peterle.

Vabljeni k ogledu nove epizode podkasta o zakulisju slovenske politike!