profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Razkrivamo, zakaj Melania Trump verjetno ne bo rešiteljica slovenske desnice

Deli na:
Razkrivamo, zakaj Melania Trump verjetno ne bo rešiteljica slovenske desnice

Melania Trump - Foto: Profimedia

Po zmagi Donalda Trumpa novembra 2016 so nekateri na slovenski desnici upali, da bo Melania Trump nekakšna slovenska različica device Orleanske, ki bo skupaj s svojim možem priskočila na pomoč slovenski desnici in ji omogočila pot na oblast. To se do zdaj ni uresničilo.

Preden je newyorški milijarder Donald Trump junija 2015 napovedal kandidaturo za ameriškega predsednika je njegova slovenska žena v Sloveniji več ali manj polnila časopisne stolpce samo v tabloidnih revijah.

Po Trumpovi kandidaturi in še bolj po njegovi zmagi je postala Melania kar malce osovražena med številnimi levo usmerjenimi slovenskimi novinarji. Sovraštvo do Trumpa se je torej prelilo tudi nanjo.

Čeprav je žena republikanskega predsednika, ki je umeščen na desno stran ameriškega političnega prostora, pa je veliko vprašanje, kakšna je resnična Melanijina politična usmeritev. Še večjo vprašanje je, kakšen je njen pogled na slovenske notranjepolitične razmere.

Melania sicer daje v javnosti vtis, da je apolitična in da jo visoka politika ne zanima. Je pa dejstvo, da je bil Melanijin oče Viktor Knavs nekoč član Zveze komunistov Slovenije (ZKS), a ta podatek sam po sebi ne pove nič, saj so v partijo ljudje vstopali tudi iz pragmatičnih razlogov, ne samo zaradi politične navdušenosti nad komunistično ideologijo.

A glede na slovensko politično razdelitev na levico in desnico je zelo pomenljiv podatek, da si je Melania za svojo odvetnico v Sloveniji izbrala Natašo Pirc Musar, ki bi jo zelo težko umestili na desno stran slovenskega političnega prostora.



Nataša Pirc Musar je med drugim pred leti, po objavi članka skrivnostnega Tomaža Majerja o »trenirkarjih« na spletni strani SDS,  to besedilo označila za sovražni govor in vložila ovadbo zoper pisca besedila (Tomaža Majerja) in upravljalca spletne strani.

Pozneje pa se je v enem od svojih tvitov šalila iz imena Črtomir, ki ga nosi tudi sin predsednika SDS. V debati na tviterju jo je namreč eden od uporabnikov z imenom Mitja Grmovšek vprašal, ali bo šla na eno od prireditev v trenirki. Pri tem je omenjeni uporabnik tviterja njen priimek zapisal kot Musarić.

Nataša Pirc Musar pa je na to odgovorila: »Pridem v črtomirki, a pridete tudi vi, vas bom vesela herr Ghermovshek?! :)« Za nekatere je bil ta odgovor norčevanje iz Črtomirja Janše.

Pirc Musarjeva je tudi odvetnica Melanijinega očeta Viktorja Knavsa, ki je pred leti vložil tožbo zoper slovenskega novinarja Bojana Požarja, in sicer zaradi Požarjevega članka, v katerem je omenjeni novinar zapisal, da dokumenti kažejo, da je bil Knavs celo v zaporu zaradi utaje davkov in nedovoljene trgovine z avtomobili.

Požar je pred ameriškimi volitvami leta 2016 skupaj z Igorjem Omerzo tudi izdal neavtorizirano biografijo o Melaniji z naslovom Melania Trump – Gola resnica.