Revija Reporter
Slovenija

Razkrivamo: Simona Kustec je bila v samoizolaciji, toda njena otroka sta hodila v šolo in na obšolske dejavnosti

Igor Kršinar
31 12.835

10. feb. 2021 6:00 Osveženo: 7:17 / 10. 2. 2021

Deli na:

Simona Kustec

Bobo

»Ministrica naslednji dan se je po dobrodelni večerji OKS samoizolirala in dvakrat samoplačniško testirala. Izvid je bil obakrat negativen,« so nam odgovorili na ministrstvu za izobraževanje, ko smo ministrico Simono Kustec vprašali, ali se je po razvpiti večerji na dobrodelni prireditvi Olimpijskega komiteja Slovenije 21. septembra lani samoizolirala.

Kot smo zvedeli od njenih sosedov, je ministrica takrat res ostala doma, toda oba njena otroka sta še naprej hodila v šolo in na obšolske dejavnosti. Obiskal naj bi jo celo eden od uslužbencev ministrstva. Naslednji dan pa se je po testiranju vrnila v službo.

Kot je znano, na dobrodelni prireditvi Olimpijskega komiteja Slovenije 140 udeležencev ni nosilo zaščitnih mask, ki so bile že takrat obvezne v zaprtih prostorih. Med gosti je bila tudi ministrica Kustečeva, ki so jo kamere ujele med sedenjem za mizo, kjer pa tako kot vsi okoli nje ni nosila maske, prav tako med njimi tudi ni bilo ustrezne razdalje. Med prireditvijo je bila organizirana tudi zakuska, kar je bilo prav tako v nasprotju z ukrepi za omejitev epidemije.

Zoper organizatorja je stekel postopek o prekršku in kot je poročal portal Necenzurirano, je Olimpijski komite plačal 4000 evrov globe, predsednik OKS Bogdan Gabrovec pa 400 evrov. Ministrica in drugi gostje so jo odnesli brez kazni.