GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Senica, Kresalova in prijatelji: slovenska "smetana" na gala večerji v Londonu

Deli na:
Senica, Kresalova in prijatelji: slovenska "smetana" na gala večerji v Londonu

Katarina Kresal in Miro Senica. - Foto: Mediaspeed

Nekdanja političarka in ministrica Katarina Kresal se je po daljšem času v javnosti pokazala s svojim partnerjem razvpitim odvetnikom Mirom Senico. Seveda nista bila kjerkoli, ampak na t.i. Christmas Gali v Londonu. Prireditvi oziroma gala večerji, ki jo organizira Britansko-slovenska gospodarska zbornica.

Dogodek so organizirali že tretjič zapored, in sicer v Institute of Directors, kjer se po besedah veleposlaništva Velike Britanije in severne Irske "že stoletja srečujejo britanski veljaki v gospodarstvu in politiki." Da, tudi iz Slovenije niso povabili ravno kogarkoli v ta eminentni klub, izpostavijo na veleposlaništvu. Po njihovem prepričanju so povabili "smetano slovenskega gospodarstva."  

Kdo sodi v elitno družbo?

Pa poglejmo, kdo po mnenju Britanske gospodarske zbornice spada v omenjeno smetano. Vsekakor nista smela manjkati veleposlanica Velike Britanije in Severne Irske pri nas Sophie Honey in njen slovenski kolega v Londonu Tadej Rupel. Od vidnejših gospodarstvenikov so bili Marko Lukić, direktor in lastnik podjetja Lumar, ki se ukvarja z gradnjo montažnih hiš, pa Žiga Vaupotič, predsednik upravnega odbora Outfit7. Seveda niso manjkali bančniki in zavarovalničarji. Večerje, kjer se je točilo slovensko vino se je udeležil predsednik uprave Abanke Jože Lenič, ki se je smukal v družbi Nigela Higgisa, predsednika uprave Barclays, britanske multinacionalke, investicijske banke ki ima letno več kot dvajset milijard prihodkov. Na večerji smo opazili tudi Boštjana Kozoleta, prvega moža Evrosada, podjetja ki Slovenijo in tujino zalaga z jabolkami in drugimi sadnimi dobrotami.

Foto: Mediaspeed - Britanska veleposlanica v Sloveniji Sophie Honey in Katarina Kresal.

Krog Mira Senice



Poleg nekdanje politične vplivnice Kresalove se je večerje udeležil še Dominik S. Černjak, nekdanji predsednik stranke mladih, ki je grel tudi poslanske klopi, danes pa je gospodarstvenik.

Povabljeni so bili tudi člani združenja Yes. Združenje, ki sicer združuje mlade poslovneže, je bilo zelo razvpito pred leti zaradi zabav, ki jih je vsako leto prirejal Miro Senica. Tu je treba pojasniti še to, da se Miro Senica v poslovnih vodah ni dobro odrezal, saj je pridelal milijonske dolgove, njegovo podjetje pa je končalo v stečaju, a kot kaže še vedno spada v smetano, kamor je uvrščena tudi nekdanja dopisnica RTV iz Londona Nina Kojima in Ana Lazovski, slovenska oblikovalka klobukov, ki dela v prestolnici združenega kraljestva.

Več kot 130 gostov je prav v ta namen v Ljubljani sedlo na letalo in se pridružilo še 50 gostom iz Združenega kraljestva na tradicionalni Christmas Gali v Londonu, ki je kot pravijo, odlična platforma za spoznavanje novih ljudi pa tudi srečanja s starimi prijatelji.

Foto: Mediaspeed - Večerja je potekala v Institute of Directors, kjer se po besedah veleposlaništva Velike Britanije in severne Irske "že stoletja srečujejo britanski veljaki v gospodarstvu in politiki."