ženska pav Dobra karma

V vašem astro znaku prebiva žival. Preverite, ...

kamela, kamelji mladič Svet24.si

V ljubljanskem živalskem vrtu so dobili mladiče

žabjak, romsko naselje Reporter.si

Ko so gasilci po gašenju zapuščali naselje ...

Čevapčiči Svet24.si

Če ste zamrznili te čevapčiče in nabodalca, ...

DONIRAJ Necenzurirano

Prve državne donacije za Janševe medije

Natalija Verboten ob bazenu Odkrito.si

Natalija Verboten: "Že tretji mesec smo v popolni...

glasba 89 Njena.si

Usodno vino: Nina in Martin spet skupaj

Svet

Trump plačal dva milijona dolarjev kazni, ker je denar svoje dobrodelne organizacije porabil za svojo volilno kampanjo

Deli na:
Trump plačal dva milijona dolarjev kazni, ker je denar svoje dobrodelne organizacije porabil za svojo volilno kampanjo

Ameriški predsednik Donald Trump. - Foto: Profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump je nakazal dva milijona dolarjev kazni zaradi zlorabe lastne dobrodelne ustanove v zasebne namene. Denar bo šel raznim dobrodelnim organizacijam, ki niso povezane z njim, njegovo družino in podjetji. Nakazilo je potrdila pravosodna ministrica države New York Letitia James.

Jamesova je tožila Trumpa, ker je denar iz svoje dobrodelne organizacije porabljal zase, za svoje posle in za predsedniško kampanjo leta 2016. Sodišče mu je novembra naložilo, da mora 1,8 milijona dolarjev, kolikor je bilo še na računu dobrodelne organizacije, razdeliti dobrodelnim organizacijam. Poleg tega je moral plačati 11.525 dolarjev, ki jih je porabil za športne spominke in šampanjec za dobrodelni sprejem.

Jamesova je sporočila, da bo denar sedaj končno šel tja, kamor mora, to je na račune verodostojnih dobrodelnih organizacij. Trump sicer skuša uporabiti svoje znane poslovne prijeme do konca, vendar pa sodišče še ni odločilo o njegovi prošnji, da plačilo kazni uveljavi kot davčno olajšavo. Jamesova mu skuša to preprečiti.

Junija leta 2018, ko je bila vložena tožba, je Trump kljubovalno tvitnil, da ne bo nikoli sprejel poravnave. Potem pa je na koncu med drugim priznal, da je dobrodelna organizacija plačala 10.000 dolarjev za njegov portret v naravni velikosti. Trump po novem tudi več ne sme ustanavljati ali voditi dobrodelnih organizacij.

loading...
Loading...