Revija Reporter
Slovenija

Ministrica Simona Kustec jo je odnesla brez kazni, ker ni nosila maske. Inšpektorat je oglobil le Olimpijski komite in njegovega predsednika

Igor Kršinar
9 3.848

7. feb. 2021 6:00 Osveženo: 7:09 / 07. 2. 2021

Deli na:

Prizor s prireditve OKS - nihče ne nosi maske.

Twitter

Šolska ministrica Simona Kustec ni bila oglobljena zaradi tega, ker na dobrodelni prireditvi Olimpijskega komiteja Slovenije 21. septembra lani ni nosila maske. Po pisanju portala Necenzurirano je stekel postopek o prekršku le zoper športno organizacijo in njenega predsednika.

Na dobrodelni prireditvi Olimpijskega komiteja Slovenije 140 udeležencev ni nosilo zaščitnih mask, ki so bile že takrat obvezne v zaprtih prostorih. Med gosti je bila tudi ministrica Kustečeva, ki so jo kamere ujele med sedenjem za mizo, kjer pa tako kot vsi okoli nje ni nosila maske, prav tako med njimi tudi ni bilo ustrezne razdalje. Med prireditvijo je bila organizirana tudi zakuska, kar je bilo prav tako v nasprotju z ukrepi za omejitev epidemije.

Zoper organizatorja je stekel postopek o prekršku in kot je poročal portal Necenzurirano, je Olimpijski komite plačal 4000 evrov globe, predsednik OKS Bogdan Gabrovec pa 400 evrov. Ministrica in drugi gostje so jo odnesli brez kazni.

Kot so nam pojasnili na ministrstvu za izobraževanje, se je »ministrica naslednji dan po dobrodelni večerji OKS samoizolirala in dvakrat samoplačniško testirala. Izvid je bil obakrat negativen.« Ta dogodek je nedvomno omajal zaupanje javnosti v ukrepe, ki jih je odrejala vlada, da bi ustavila drugi val.