Revija Reporter
Slovenija

Rado Pezdir o genezi nacionalnega interesa

Rado Pezdir

26. avg. 2018 20:00

Deli na:

Niko Kavčič

Arsen Perić/M24

Kako je obveščevalec, kot je bil Niko Kavčič, naredil tako veliko napako, da ni sam pretipkaval in kopiral svojih dokumentov in je s tem v javnost spravil svojo dokumentacijo.

Pred letom dni sem bil javno obtožen, da sem vdrl v stanovanje, kjer je nekoč živel Niko Kavčič in tam ukradel njegove dokumente. Resnica je nekoliko bolj profana. Niko Kavčič je dajal svoje rokopise v pretipkavanje in tisti, ki so pretipkavali, so namenoma, ali pa tudi ne, obdržali kopije pretipkanih dokumentov.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kaj dejansko razkrivajo dokumenti Nika Kavčiča; kako prinašajo zanimiv pogled na nekatere ideje in akterje, ki še danes oblikujejo ekonomsko politiko in tržne razmere v tej državi; o rojstvu ideje nacionalnega interesa na relaciji Stane Kavčič in Niko Kavčič; o bizarnih okoliščinah rojstva Ljubljanske banke; kako je želel Stane Kavčič finančno moč iztrgati iz rok partije in jo prenesti na Ljubljansko banko; o presenetljivem dialogu med obema Kavčičema, ki deluje, kot da govorita o uvajanju privatizacije.