sasa lendero 2 Dobra karma

Svojemu nekdanjemu možu je Saša Lendero dala še...

shranimo v zamrzovalnik1 Svet24.si

To se zgodi s posteljnino, če jo damo za 6 ur v ...

marjan sarec pl1 Reporter.si

Šarec o propadu nezaupnice: Očitno so ...

Tonin - montaza Svet24.si

Tonin postavljen na laž, škarpa ob bazenu je ...

2021-03-04 15.18.14 Necenzurirano

Die Presse o "slovenskem bolniku": v Bruslju ...

MasterChef_sodniki Njena.si

MasterChef se na male ekrane vrača prej, kot smo ...

josip kotlar Njena.si

Ugodno oddam sina: Kaj se je zgodilo Josipu ...

Slovenija

Prvaki v omejevanju gibanja: slovenska vlada je zaprla svoje državljane v občine

Deli na:
Prvaki v omejevanju gibanja: slovenska vlada je zaprla svoje državljane v občine

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

V Sloveniji imamo že 15 tednov policijsko uro, 14 tednov smo zaprti v svoje občine, otroci se bodo po treh mesecih vrnili v osnovne šole, a le najmlajši in ne v vseh regijah, trgovine z oblačili in obuvali so bile odprte le kratek čas pred božičnimi prazniki.

Preverili smo stanje v nekaterih nam bližnjim državah EU: nikjer nimajo tako ostrih ukrepov, če imajo policijsko uro, nimajo drugih omejitev gibanja, ali pa ne trajajo tako dolgo.

Na Hrvaškem so celo brez rigoroznih omejitev izboljšali epidemiološko sliko. Pišemo, kaj je predsednik Zoran Milanović izjavil o policijski uri in koliko časa je tam veljala omejitev na županije.

Pišemo tudi, kakšne omejitve imajo v Avstriji in kako so bile tam odprte šole, kdaj se bodo učenci spet v polni sestavi vrnili v šole.


Kakšne so omejitve v Nemčiji, v katerem primeru se lahko zgodi, da na posameznem območju omejijo gibanje na 15 km od doma, v katerem delu so najstrožji.

Kaj se je v Italiji zgodilo dopisniku RTV Slovenija, ko je spomladi tekel kilometer stran od bivališča; čeprav je nošnja mask tam obvezna, nihče ne preganja kadilcev in sendvičarjev na ulici; kakšna je omejitev gibanja v rumenih, oranžnih in rdečih conah.

Pišemo tudi, kakšne so omejitve v Belgiji, Franciji in na Nizozemskem in po katerih državah se je Janševa vlada zgledovala pri omejevalnih ukrepih v Sloveniji.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...