sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

skrito-v-raju Njena.si

Markov oče skupaj z gledalci izvedel skrivnost ...

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Priprava na skrunitev simbola Slovenske vojske: zlepiti ga nameravajo s simbolom agresorske armade

Deli na:
Priprava na skrunitev simbola Slovenske vojske: zlepiti ga nameravajo s simbolom agresorske armade

Pri Zvezi veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) pod vodstvom generala Ladislava Lipiča, katere vrh sodi pod okrilje in ideologijo Milana Kučana, se pripravljajo na skrunitev simbola Slovenske vojske.

Za namen obeleževanja »50- obletnice ustanovitve Teritorialne obrambe« so za državni denar dali izdelati na tisoče priponk, ki so nekakšna zmes simbola Slovenske vojske demokratične Slovenije in simbola komunistične rdeče zvezde.

Prikazati skušajo, kot da je Slovenska vojska zgolj kontinuiteta Teritorialne obrambe, ki jo je novembra 1968 po jugoslovanskih republikah ustanovil zvezni komunistični vrh, z namenom, da bi ga »ljudstvo« ščitilo pred morebitno invazijo Sovjetske zveze. V strahu so bili zaradi sovjetske invazije na Češkoslovaško tega leta.

V resnici je poveljstvo tiste Teritorialne obrambe pokazalo pravi obraz po demokratičnih volitvah v Sloveniji maja 1990, ko je njen poveljnik general Ivan Hočevar odredil premestitev orožja iz skladišč TO v skladišča jugovojske.

Šlo je za akt veleizdaje in dejansko za razorožitev Slovenije pred načrtovanim napadom nanjo. Tedanji predsednik predsedstva Slovenije Milan Kučan je kljub vedenju o tem ukazu molčal, vse dokler ni bilo odvzeto že skoraj vse orožje.

Dejansko je »stara« TO z Beogradu zvestimi poveljniki takrat umrla, po nekajmesečni pripravi obrambe prek Manevrske strukture narodne zaščite pod poveljstvom brigadirja Toneta Krkoviča pa je demokratična Demosova oblast vzpostavila Teritorialno obrambo na povsem novih temeljih. Tisto TO, ki se je skupaj s policijo junija 1991 uprla agresiji jugoslovanske vojske.

Gre za pljunek na vse teritorialce in policiste, ki so se z orožjem v roki zoperstavili neprimerljivo bolje oboroženi jugoslovanski armadi.

Iz navedenega je razvidno, zakaj se pri ZVVS pripravljajo na obeleževanje »50 obletnice ustanovitve TO«. Na vsak način želijo zamegliti ostro ločnico med staro TO do leta 1990, ki je bila zgolj podaljšek slovensko- jugoslovanskega partijskega vrha, in novonastalo Slovensko vojsko, ki ima korenine ravno v maju 1990.

Kot smo izvedeli, so pri ZVVS na tisoče priponk že razposlali v svoje območne organizacije. Vprašanje je le, ali jih bodo javnosti predstavili že v prihajajočih tednih revolucionarnih praznikov, ali pa novembra v spomin na november 1968. Vsekakor pa je posiljevanje simbola Slovenske vojske s simbolom rdeče zvezde, ki so jo nosili oklepniki jugovojske leta 1991 med napadom na Slovenijo, zavržno dejanje.

Gre za pljunek na vse teritorialce in policiste, ki so se z orožjem v roki zoperstavili neprimerljivo bolje oboroženi jugoslovanski armadi.