Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tonin in NSi na obisku pri Janši (FOTO)

Deli na:
Tonin in NSi na obisku pri Janši (FOTO)

Foto: Twitter

Delegacija Nove Slovenije pod vodstvom predsednika stranke Mateja Tonina se je sestala z delegacijo SDS pod vodstvom prvaka stranke Janeza Janše, da bi nadaljevala pogovore o sodelovanju z morebitni vladni koaliciji.

Delegaciji SDS in NSi sta danes nadaljevali pogovore o sodelovanju. Iz SDS so po pogovorih sporočili, da "nerazrešeni razvojni in strukturni problemi zadnjega mandata k sodelovanju še posebej kličejo parlamentarne stranke, ki niso sodelovale v upravljanju države v obdobju 2014-2018".

"SDS podpira stališče NSi, predstavljeno na ponedeljkovi novinarski konferenci, da sta prvi dve stranki po rezultatu še posebej odgovorni za oblikovanje nove vlade," so na svoji spletni strani še zapisali v SDS po pogovorih predstavnikov obeh strank pod vodstvom predsednikov Janeza Janše in Mateja Tonina.

Dodali so še, da "obe stranki delita stališče o politiki odprtih vrat in potrebnosti dialoga med vsemi parlamentarnimi strankami"


V SDS so po srečanju še napovedali, da bodo danes poslali NSi programski del osnutka koalicijske pogodbe za mandat 2018-2022. Stranki sicer podpirata pobudo za dopolnitev obstoječega volilnega sistema, po kateri bi preferenčni glas volivca neposredno odločal o izvolitvi poslanca, so še navedli v SDS.

Kot so kasneje za STA pojasnili v NSi, so prejeli osnutek koalicijske pogodbe, a njegove vsebine ne komentirajo.

NSi se je s SDS srečala po tistem, ko je izvršilni odbor stranke v ponedeljek zvečer sklenil, da se kljub napredku, ki so ga dosegli v koalicijskih pogajanjih šesterice strank pod okriljem predsednika LMŠ Marjana Šarca, iz teh umika.

Razlog za umik po Toninovih besedah ni koalicijska pogodba, ki so jo v precejšnji meri uskladili, pač pa dvom v stabilnost in trajnost koalicije šestih strank. Odločitev sicer velja le za prvi krog iskanja mandatarja, medtem ko bo vsak naslednji krog izvršilni odbor NSi o koalicijskem sodelovanju presojal ločeno.