spolni odnos, ženska, moški Svet24.si

Gonoreje sodobna medicina še ni izkoreninila

nariban hren Svet24.si

Izkoristimo »penicilin« z domačega vrta in ...

Tonin med obiskom vojakov na terenu Necenzurirano

Oklepniki in naši kavč-feldmaršali #kolumna

milan brglez sta3 Reporter.si

Ozadje Brglezove kandidature: kako ga je Golob ...

doncic (2) Ekipa24.si

Dončić se je pokesal in zadel v srce: Sem povsem...

boki13 Odkrito.si

Šokantna fotografija propadlega zvezdnika

zidan Ekipa24.si

Zidane preživel grozljiv padec s konja, skoraj bi...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Princeska SDS Ana Zagožen je rojstni dan praznovala z Janševimi mladci iz kokainske afere (FOTO)

Deli na:
Princeska SDS Ana Zagožen je rojstni dan praznovala z Janševimi mladci iz kokainske afere (FOTO)

Ana Zagožen je praznovala v družbi identitarca Žana Žalca (levo) in Gašperja Pečarja (zadaj) iz kokainske afere. - Foto: Instagram

Janševa starleta in mestna svetnica SDS Ana Zagožen je prejšnjo soboto v družinskem vikendu v slovenski Istri proslavila svoj 34. rojstni dan. Na instagramu je objavila fotografijo, na kateri ob njej stoji vodja slovenskih identitarcev Žan Žalec, za njim pa Gašper Pečar, ki se je pred štirimi leti proslavil s kokainsko afero SDS. Kmalu za tem je fotografijo zbrisala.

Žan Žalec je sicer njen dolgoletni prijatelj, javnosti pa je postal znan, ko je leta 2017 v imenu skrajno desnega gibanja Generacija identitete pozdravil udeležence Slovenske demokratske mladine in jim čestital ob 28. obletnici delovanja. Predsednik podmladka je bil takrat Žan Mahnič, ki je Žalca tudi povabil na prireditev.

Žalec je imel na svojem facebook profilu objavljeno naslovno fotografijo avtomatskega orožja kalašnikov, na eni od fotografij pa je bil oblečen v majico z napisom Defend Ljubljana in fotografijo kalašnikovke. Skupaj z njim je poziral Žiga Bauer iz Domžal, ki je imel prav tako oblečeno majico z napisom Defend Europe. Ko smo o tem pisali v Reporterju, je FB profil zaprl.

Majice z napisom Defend Europe prodajajo identitarci, gre za njihovo geslo v spomin na akcijo francoskih identitarcev leta 2018, ki so v Alpah lovili migrante in si pri tem pomagali celo s helikopterjem. Identitarci sicer povsod po Evropi veljajo za skrajno desničarsko gibanje, s katerimi zmerne politične stranke ne želijo imeti opravka.

Žan Mahnič je Janšev »oficir za zvezo« s skrajno desnico: SDS že nekaj let zelo dobro sodeluje z gibanjem identitarcev

Gašper Pečar pa se je proslavil v aferi »snegec«, s katero je podmladek skušal oblatiti nekdanjega svojega predsednika Andreja Čuša, ki je takrat izstopil iz SDS. Na video posnetku so člani podmladka SDS med uživanjem kokaina, eden izmed njih vpije »sneg, sneg, sneg«, nakar v prostor vstopi takratni predsednik SDM Andrej Čuš in zažuga proti snemalcu.

Po objavi videoposnetka je Čuš razkril, kdo so še vedno aktivni štirje člani podmladka, ki so na posnetku, med njimi je bil tudi Gašper Pečar, ki je še vedno zelo blizu Žanu Mahniču, saj je po lanski seji sveta podmladka stal takoj za njim. V preteklosti je Pečar stažiral pri evropski poslanki Romani Tomc.

Poglejte, kdo stoji za Žanom Mahničem! Eden od štirih, ki so se pojavili na videu, ko so na zabavi podmladka SDS uživali kokain

Zanimiva pa je tudi lokacija, kjer hčerka pokojnega politika SDS Jožeta Zagožna prireja zabave. Gre za domačijo njene mame Marije Zagožen, kjer so zgradili še dve stavbi, zabave potekajo v eni od njiju. Toda bolj kot te zabave je zanimivo zemljišče okoli omenjenih stavb.

Jože Zagožen je pred hudo boleznijo, zaradi katere je pred osmimi leti umrl, nekaterim svojim prijateljem in znancem zaupal, da naj bi na vrtu na posestvu svoje žene v Slovenski Istri zakopal sod, v katerem so s polivinilom zaščiteni dokumenti, ki naj bi bremenili Janeza Janšo. Kaj natančno naj bi bilo v teh dokumentih, ni znano, saj nikomur od tistih, s katerimi je govoril, tega ni povedal.

O tem smo pisali pred dvema letoma v reviji Reporter.